kloosters van Meteora Varlaam

Tips voor je bezoek aan de kloosters van Meteora

Griekenland staat vooral bekend om haar prachtige eilanden maar wist je dat er in het binnenland ook veel moois te zien is? Wij bezochten de afgelopen dagen de indrukwekkende kloosters van Meteora. Een bijzonder gebied ten noorden van Athene dat je zeker op je bucketlist moet zetten. Waarom dat zo is lees en zie je hier. Daarnaast krijg je veel tips over het bezoeken van de kloosters en hoe je het gebied zelf het best kunt gaan bekijken.

Do you want to read this blog in English? Just klick here!

meteora hotel Famissi Eden

Hotel Famissi Eden, a pool with a view!

De kloosters van Meteora

Een prachtige mengeling van natuur en door mensenhanden gemaakte cultuur. Hoog op de bijzondere rotsformaties van Meteora vind je Orthodoxe kloosters. Gebouwd door monniken die wilden ontsnappen aan vervolging van de Turkse bezetters en op de toppen van Meteora de perfecte schuilplek vonden. Van de 24 klooster worden er tegenwoordig nog 6 bewoond en zij zijn ook te bezichtigen, een aantal zijn er gesloten voor publiek en de rest is achtergebleven als ruïnes.

De naam Meteora betekent letterlijk "zweven" en in de wintermaanden kun je de bergtoppen boven de laaghangende mist uit zien steken. Sinds 1988 is het hele gebied opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een paar dagen snappen wij wel waarom dat zo is. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar het gebied mee te vergelijken is!

Meteora Ypapantis

De bouw van de kloosters

Het is bijzonder om te bedenken hoe men de kloosters ooit heeft gebouwd, en er daarna leefde. Een wereld zonder vaste trappen, lift of andere moderne gemakken. Via een speciaal systeem werd het bouwmateriaal in een mand naar boven getakeld waardoor het bouwproces vele jaren in beslag nam. Steen voor steen en alles handmatig. Monniken die er leefden gingen via smalle, inklapbare, ladders en touwen naar boven en naar beneden. Een inspannende methode die ook niet zonder risico was. Regelmatig viel er iemand naar beneden en ook overleden er mensen na een val. Gelukkig maar dat wij tegenwoordig kunnen genieten van al die trappen en bruggen die er later aangelegd werden. Dat maakt alles minder romantisch, maar een stuk eenvoudiger.

stairs to Ypapanti
Hoe kom je in Meteora?

De handigste manier om bij de kloosters van Meteora te komen is met de auto of per trein. Je kunt de rit ook per bus maken maar dit is een stuk omslachtiger.

Reis je met de trein dan neem je vanaf het vliegveld (of vanuit de stad) van Athene de metro naar het centrale treinstation: Larissa dat aan de rode lijn ligt. Er gaan diverse treinen naar Kalambaka, het stadje bij Meteora. Als je een directe verbinding neemt ( gaat 1 keer per dag) dan is dit het eindpunt van de trein.

Vanaf het station zit je binnen enkele minuten in het centrum. De rit duurt ongeveer 5 uur en een kaartje kost je tussen de €18 en de €30 afhankelijk het traject en duur van de treinrit. (prijs in 2021)

Een handige lijst met alle treinen vind je op deze pagina van Visit Meteora.

Meteora met de auto vanuit Athene

Reis je met de auto dan is het ongeveer 350 kilometer vanuit Athene en heb je alle vrijheid om onderweg nog te stoppen. Via Sunnycars kun je al een Auto huren in Griekenland vanaf €16 per dag, All in.

Het eerste deel van de route (over de A1/E75)  is vlak, daarna volgt een kort stuk door de bergen en het laatste deel is weer vlak. Hoewel er niet veel wegen zijn is een goed navigatiesysteem aan te bevelen.  De wegen zijn prima, er is (als je de stad uit bent) weinig verkeer en het is makkelijk rijden. Let op; onderweg kom je een aantal keer over tolwegen. De kosten hiervan bedragen ongeveer €12 a €15 Euro.

Lees hier al onze tips voor je bezoek aan Athene

treinstation Kalambaka

Waar kun je overnachten in Meteora?

Er zijn twee plekken van waaruit je de kloosters van Meteora kunt bezoeken. Er is het kleine, rustige dorpje Kastraki. Hier vind je diverse hotels en enkele restaurants. In oktober is het hier erg stil, zeg maar bijna uitgestorven, dus ik zou je het plaatsje dan alleen aanbevelen als je van erg rustig houdt.  Wil je kamperen dan vind je aan de rand van het dorp de camping Vrachos Kastraki.

Wij sliepen in het grotere stadje Kalambaka. Hier vind je een overvloed aan hotels, hostels en andere overnachtingsmogelijkheden. Kalambaka heeft een grote hoofdstraat (Trikalon) en een paar gezellige pleintjes, diverse winkeltjes en volop restaurants. In het naseizoen vinden wij dit een fijne optie, gezellig druk maar niet té. In Kalambaka vind je ook het toeristenbureau, het treinstation, auto/fiets/brommerverhuur, een paar kleine musea en supermarkten. Ga je in de zomermaanden dan kan het druk zijn en dan is het reserveren van een slaapplek aan te bevelen, of meer zoekwerk ter plekke.

Wij sliepen in hotel Famissi Eden, een prima maar grootschalig hotel. Slaap je liever in een (kleinschalig) appartement? Net buiten de stad vind je het het nieuwe appartementencomplex van Vaso's Garden Appartments (max 4 personen). Je parkeert de auto voor de deur en kunt vanaf hier te voet de regio verkennen.

Vanuit beide plaatsen zit je zo in het gebied en ze liggen op een kleine kilometer van elkaar af. Van de één zit je dus zo in de ander!

Kalabaka meteora

Kalabaka meteora

Kalambaka

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een bezoek aan de kloosters van Meteora?

Hoeveel tijd je nodig hebt hangt er vanaf hoe je het gebied wilt bekijken. Heb je een auto of maak je tours dan kun je in één dag al heel veel zien, maar dat is wel een echt bliksembezoek. In twee dagen heb je alle tijd voor de kloosters en ook nog genoeg voor de omgeving en het dorp. Wil je, net als wij, veel wandelen dan zou ik er persoonlijk minimaal drie dagen voor uitrekken. Zo is er ook nog tijd genoeg om een keer een mooie zonsondergang mee te maken, een terrasje te pikken of één of meer musea te bezoeken.

TIP: een mooie film over het gebied

In het Digital Project center aan de Patriarchou Dimitrou in Kalambaka kun je gratis een drietal films bekijken. Ze zijn deels gefilmd en deels geanimeerd. Hoewel we af en toe wel een beetje moesten glimlachen bij het geanimeerde deel is het absoluut de moeite waard om de tijd uit te trekken voor deze films. Ze draaien iedere dag om 11, 12 en 13:00 uur en het kost je ongeveer 40 minuten. Je leert meer over het ontstaan van het gebied en ziet er ook geweldige opnames van de kloosters en de rotsen.

Ik zou aanbevelen de films niet direct op de eerste dag te bekijken, maar als je zelf al het e.e.a. van het gebied bezocht hebt. Zo krijg je een mooi overzicht van het gebied en vallen alle puzzelstukjes op hun plek.

De kloosters van Meteora bezoeken

Van de originele 24 kloosters zijn er nog 7 open voor het publiek. Op de kaarten en op het internet vind je informatie over 6 kloosters, maar sinds kort kun je ook het kleine, verlaten, klooster van Ypapanti bezoeken. Voor alle kloosters, m.u.v. Ypapanti dat gratis is, wordt een toegangsprijs van €3 gevraagd (prijs per klooster in 2022). In ieder van hen vind je een kapel met prachtige fresco's en in een aantal is er een museum.

Alle kloosters van Meteora zijn met de auto te bekijken. Vanuit Kalambaka of Kastraki is er een rondweg van ongeveer 14 kilometer die je makkelijk zelf kunt rijden. Ieder klooster heeft een eigen parkeerplaats waarna het nog een korte wandeling naar de ingang is. Soms moet je daarna nog een aardig stuk klimmen voor je bij de ingang staat. Ook hier is Ypapanti weer een vreemde eend in de bijt, wat die is alleen te voet te bereiken.

NB: Houd er rekening mee dat alle kloosters een dag in de week sluiten dus informeer van te voren even of het klooster dat je wilt bekijken open is!

Welke kloosters in Meteora zijn er open voor bezoek?

-Het klooster van Varlaam is het op één na grootste klooster en gebouwd in 1541. Er is een prachtige kerk met fresco's en een oude eetzaal.

Meteora Varlaam

-Het Grote Meteora klooster is, zoals de naam al verklapt, de grootste van alle kloosters. Het is gebouwd in het midden van de 14e eeuw en later gerestaureerd. In het klooster vind je een mooie kerk en een museum met kunst, kleding en andere voorwerpen uit de geschiedenis. Het is het meest bezochte klooster van allemaal en kan erg vol aanvoelen.

oude muurschilderingen Griekenland

-Het klooster van Rousanou/St Barbara wordt bewoond door nonnen en is gesticht in het midden van de 16e eeuw.

Meteora monastery of Rousanou

-Het klooster van St Nicholas Anapausas is gebouw in de 16e eeuw en heeft een kleine kerk. Vooral de ligging op het puntje van de rots is geweldig.

Meteora monastery Agios Nikolaos Anapafsas

-Het klooster van St Stephen heeft een kleine kerk. In de tweede wereldoorlog is het heftig gebombardeerd door de Duitsers en verlaten. Sinds de jaren 60 wordt het weer bewoond door nonnen die het weer in oude staat gerestaureerd hebben.

garden monastery agios stefanos Meteora

-Het klooster van de Holy Trinity is het hoogst gelegen van alle kloosters en alleen te bereiken door een flinke klim over een trap vanaf de parkeerplaats. In 1981 werd hier een deel van de James Bond film "For your eyes only" opgenomen.

Meteora Monastery of the Holy Trinity

-Het klooster van Ypapanti is het kleinste te bezoeken klooster en mijn persoonlijke favoriet. Je kunt het alleen te voet bereiken en daardoor is het er rustig en wij vonden dat heel bijzonder. Het klooster staat niet boven op een rots, maar ligt er als het ware ingebouwd.

Meteora Ypapanti

Meteora te voet, met de auto of met een tour?

Er zijn diverse manieren om de kloosters van Meteora te bekijken. Je kunt er voor kiezen om georganiseerd op pad te gaan of de regie helemaal in eigen handen te houden. Wij deden beiden en elk heeft zijn eigen voordeel.

Wandelen bij de kloosters van Meteora

In Meteora kun je prachtige wandelingen maken waarbij je gebruikt maakt van de oude paden die het gebied doorkruisen. Zo kun je zowel de kloosters als de geweldige omgeving van de rotsformaties van dichtbij bekijken. In het dal loop je regelmatig door kleine stukken bos met oude eikenbomen en met een geweldig uitzicht over de vallei, het dorp Kalambaka of op de kloosters. Ben je eenmaal boven dan moet je helaas af en toe een stukje over de verharde weg lopen. Houd er rekening mee dat je op iedere wandeling moet klimmen en/of dalen. Wij vonden het goed te doen. Bijkomend voordeel van wandelen is dat het heerlijk rustig is!

Bij de toeristeninformatie kun je een kaart van de regio krijgen. Wij kwamen onderweg mensen tegen die een fijne wandelkaart hadden gekregen van de camping en Frank vond veel van de paden op Google Maps. Wij wandelden drie keer een andere route, waarvan één met een gids op de eerste ochtend. Ik kan het je beide van harte aanbevelen! Mislopen kun je bijna niet, het gebied is redelijk klein en overzichtelijk.

Lees hier alles over onze wandelingen bij de kloosters van Meteora

wandelen Meteora

Wandelen met een groep

Vind je het niet fijn om alleen te wandelen en/of wil je graag wat meer achtergrondinformatie over het gebied krijgen? Boek dan een wandeling met gids bij één van de touroperators.  Dit kun je van te voren doen maar in het voor en naseizoen kan het ook makkelijk ter plekke nog voor de dag erna.Wij gingen op pad met Visit Meteora en hadden het goed naar onze zin. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen en onze gids had zelfs een paar Nordic stokken bij zich voor de liefhebbers. Naast wandelen kun je met hen nog trouwens veel meer outdoor activiteiten ondernemen. Klik maar eens door naar deze pagina voor alle mogelijkheden!

wandelen Griekenland

Meteora met de auto

Zoals ik hierboven schreef zijn zijn alle kloosters van Meteora met de auto te bekijken. Vanuit Kalambaka en Kastraki is er een rondweg van ongeveer 14 kilometer die je makkelijk zelf kunt rijden. Ieder klooster heeft een eigen parkeerplaats aan de rondweg waarna het nog een korte wandeling naar de ingang is.

Uitkijkpunten en een zonsondergang

Aan de rondweg zijn er op diverse plekken speciale uitkijkpunten gemaakt waar je in alle rust het gebied in je op kunt nemen. Eén van de mooiste plekken vonden wij vanaf en rondom de parkeerplaats in de buurt van Roussanou waar je een geweldig zicht hebt over de vallei.

uitkijkpunt Griekenland

Zoek je een mooie plek voor een zonsondergang?  Dan zijn de rotsen in de buurt van Agios Stefanos een perfecte plek. Als je twijfelt waar je moet zijn let dan goed op. Je bent hier namelijk niet de enige die van de zonsondergang wil genieten maar er zijn genoeg mooie plekjes over op de rotsen waar je een vrij uitzicht hebt! Is er een betere manier om je bezoek aan de kloosters van Meteora mee af te sluiten?

Een sunset tour boeken vanuit Kalambaka

Wil je iets bijzonders? Boek dan  een speciale Sunsettour om de kloosters bij zonsondergang te bekijken. Met de sunset tour ga je langs een paar mooie uitzichtpunten en bezoek je nog meer bijzondere plekken in Meteora. Het gaat hier dus om meer dan alleen de zonsondergang en het is een echte toevoeging op je bezoek aan de kloosters en Meteora

wachten op de zonsondergang

Meteora zonsondergang

De kloosters van Meteora combineren met andere plekken in Griekenland.

Als je een auto hebt kun je de kloosters van Meteora perfect combineren met andere mooie dingen in de regio. Na een start in Athene kun je voordat je naar Meteora rijdt onderweg eerst een stop maken bij de site van Delphi  waar je diverse oude tempels en een mooi amfitheater vindt.

Boven Meteora starten de bergen van Pindos. Hier vind je de prachtige kloven van Vikos en Aoos en de Valia Kalda vallei. Samen vormen zij het beschermde gebied van het National Park of Northern Pindos, thuis van bijzonder wildlife als de beer en de wolf en veel vogelsoorten.

Ben je nog op zoek naar iets bijzonders? Dan is deze autoroute langs de stenen bruggen in Zagoria in het Pindosgebergte misschien wel iets voor jou.

Ook is het perfect om je reis te starten of eindigen met een bezoek aan één of meer eilanden aan de zuidkust. Vlakbij Athene vind je het kleine Hydra, maar ook eilanden als Santorini liggen binnen bereik. Een reis waarbij je het beste van alle werelden in één trip kunt verenigen!

Een auto huren in Griekenland

Voor het maken van een roadtrip kun je op diverse plekken makkelijk een ato huren waaronder het vliegveld van Athene. Wij zijn fan van Sunnycars en huren er regelmatig een auto tijdens onze reizen. Bij deze auto verhuur maatschappij zijn alle kosten inbegrepen en heb je geen kleine lettertjes. Je huurt al een auto in Griekenland via Sunnycars vanaf € 32  all in

Klik hier door voor meer informatie of het boeken van een huurauto in Griekenland via Sunnycars

De beste tijd voor een bezoek aan de kloosters van Meteora....

Zijn het voor- en najaar. In de zomermaanden kan de temperatuur makkelijk oplopen tot tegen of zelfs boven de 40 graden. De temperaturen buiten het hoogseizoen zijn heerlijk en het is er minder druk. In de winter kan het flink koud zijn. Laaghangende mist in de ochtenduren en sneeuw maken de omgeving dan regelmatig sprookjesachtig mooi. Ook de herfstkleuren, waarvan wij al een glimp meekregen half oktober, zijn spectaculair.

Meteora herfstkleuren

Meer dan één miljoen bezoekers......

Elk jaar bezoeken meer dan een miljoen mensen de kloosters van Meteora. Veel van hen combineren het met een bezoek aan aan aantal andere plekken in de regio en worden, net als ik, verliefd op deze bijzondere streek.

Meteora

Heb jij de bijzondere kloosters van Meteora zelf al eens bezocht?

Fijne reisgids voor je vakantie in Griekenland en Meteora:

Geplaatst in bucketlist, Europa, Griekenland, UNESCO Werelderfgoed.

44 reacties

 1. Mooi overzicht! Ik ben er zelf ook 3 dagen geweest en vond dat echt ideaal. Alles rustig kunnen bekijken en wandelen op plekken waar niemand komt. De uitzichten op die wandelingen vond ik ook echt spectaculair. Echt een prachtig gebied in Griekenland!

  • Ik vond drie dagen ook prima. Zo kun je alles rustig in je opnemen. Het wandelen voegt voor mij echt iets toe, zonde dat heel veel mensen dat niet doen en alleen met de auto rondrijden.Grappig dat het een toeristische trekpleister is maar dat toch veel mensen in Nederland er nog nooit van gehoord hebben.

 2. Er staat een complete reisroute door dit deel van Griekenland (inclusief Meteora) op mijn laptop.. die staat daar al een paar jaar, klaar om uitgevoerd te worden. Door jouw verhaal en de schitterende foto’s krijg ik zin om volgende week te vertrekken, maar helaas.. andere verplichtingen. 🙂 Met zoveel bezoekers… was t niet druk? Of valt dat in oktober wel mee?

  • Ik vond het rustig m.u.v. het grote klooster, daar troffen we een paar grote groepen en dan is het even druk. Volgens mij komen de meeste bezoekers, ondanks de hitte, nog steeds in de zomerperiode. Tijdens onze wandelingen was het super rustig. Vaak zagen we dan maar een paar andere mensen tijdens de hele wandeling. Als je gaat kan ik je echt het voor of naseizoen aanbevelen om meerdere redenen.

  • Wij willen zeker nog eens die kant uit om meer te ontdekken. Er is veel te zien en doen in de regio. Lekker wandelen, natuur, cultuur en strand….niet verkeerd toch?

 3. Fijn artikel want Meteora staat hoog op m’n lijstje. Het lijkt me zo’n indrukwekkende plek om te bezoeken. Het lijkt me een ideale bestemming voor het voor- of najaar, niet te druk.

 4. Leuk! Ik ben al vaak in Griekenland geweest, maar nog nooit hier. Het ziet er prachtig uit! Handig artikel met veel leuke tips! Het lijkt me leuk om dit mee te pakken in een rondreis op het vaste land van Griekenland!

 5. Wat heb je prachtig geschreven over Meteora Ivonne. Ik hoop het in mei van dit jaar te gaan bezoeken. Ben na je beschrijving echt heel enthousiast geworden!
  Een enkele vraag: zijn alle klooster vanaf de ‘parkeerplaats’ alleen te bereiken dmv veel/hoge trappen of zijn er ook die wel meevallen?? Dus waar je niet nog heel veel moet klimmen?

  • Hoi Trees, wat een fijn vooruitzicht. Voor alle kloosters moeten er helaas wel wat trappen beklommen worden vanaf de parkeerplaats, daar kom je niet echt onderuit. Doe het rustig aan, dat deden heel veel mensen en ik zag ze allemaal gewoon boven komen en genieten!
   Ik wens je alvast heel veel plezier op deze prachtige bestemming!

 6. Wat een fantastische info om een reis naar Griekenland te plannen. Heel erg bedankt voor de vele nuttige tips! Aanvankelijk twijfelde ik of we bij ons bezoek aan Athene en rondrit in Peloponnesos, de 7 meteoren kloosters wel zouden bezoeken. Maar jouw reisverslag heeft me overtuigd om het zeker te doen. Jouw beschrijving doet me wat denken aan het bergklooster Monserat (+/- 50 km te Noordwesten van Barcelona). De wandeling die we daar in de bergen maakten was eveneens indrukwekkend.
  Nog veel reis-plezier!

 7. Wij gaan in Juni naar Chalkidiki, maar willen zeker ook 2 dagen naar Meteora, dus ga meteen op zoek naar een leuk plekje om te overnachten, We zijn nu nog enthousiaster dan we al waren, ik heb er reuze veel zin in. Dus als je nog meer tips hebt, ze zijn welkom

 8. We gaan 1 oktober Meteora bezoeken met ons gezin en maakt deel uit van de reis door Griekenland en blijven ook daar een paar dagen. Ik ken de plek uit de film The Guns of Navarone die hier deels is opgenomen, een oude oorlogsfilm naar het gelijknamige boek van Allister Maclean. Na Jouw website te hebben doorgenomen krijgen we er alleen maar meer zin in om er heen te gaan, we zijn benieuwd. Erg bedankt dat je dit heb willen delen, wie weet matchen we nog wel meer in de toekomst. Waar je ook heen gaat we zullen je blijven volgen, nog veel succes.

  • Hoi Arie. Wat een fijne complimenten krijg ik daar van je! Leuk dat je naar Meteora gaat, het is er echt zo mooi, je mag me er ieder moment neerzetten. Binnenkort ga ik naar Fins Lapland, daarna in ieder geval nog naar Madeira en verder zijn er nog zo veel mooie plannen. Ik denk dat er vast wel weer wat moois voor jullie tussen zit. Veel plezier in Griekenland, Ivonne

 9. Al langer heb ik plannen om via Athene een aantal dagen naar Meteora te gaan maar is er nog niet van gekomen omdat ik zoveel wil zien en reis. Gisteren heb ik in ieder geval een dagexcursie vanuit Parga gedaan en ik heb zo’n prachtige dag gehad .Kosten €40,00 incl heerlijke lunch bij Skarpos tours met geweldige gids Hellen ,mooie bus en super goede chauffeur.
  Heel mooi onderweg en ik ben verliefd op de streek en de Meteora kloosters geworden. Ook al was het misschien een kort bezoek ,ik vond het zó prachtig. Daarna zijn we ook in het dorpje Mesovo geweest. Zó mooi ook.

  • Wij vonden Meteora zo bijzonder en zijn blij dat we meer dagen de tijd hadden om alles goed in ons op te nemen. Fijn dat je het na al die tijd op deze manier hebt kunnen zien. Wij willen zelf ook nog graag meer van de regio zien en dan gaan we vast nog eens terug naar de kloosters!

 10. Hallo Yvonne. Ik was van plan om de Meteora kloosters in juli te bezoeken.
  Maar ik ben alleen. Is dat een probleem?
  Wandeltochten kan ik met gids doen begrijp ik ( ik zelf heb niet zo’n goed gevoel voor richting) Ik dacht eerst 2 dagen maar misschien is 2 overnachtingen en 3 dgn toch beter om rustig de tijd te hebben.
  Groet Camilla

  • Hoi Camilla. Wandelen tussen de kloosters kan zeker wel alleen maar als je snel de richting kwijt bent dan is het wellicht wijzer om met een gids te gaan. Naast het feit dat je iemand hebt die met je mee loopt vertelt hij/zij ook nog meer over de achtergrond van Meteora en de kloosters. Wij vonden dat echt een toegevoegde waarde. Persoonlijk zou ik er zeker 2 dagen de tijd voor nemen en dan bijvoorbeeld op dag één wandelen met een gids en op dag 2 nog een paar kloosters bezoeken en een zonsondergang meepakken. Ik wens je veel plezier in het prachtige Meteora!

 11. Beste Yvonne,
  Een berichtje uit Papingo Zagoria. Morgen vertrekken we naar Meteora en ik vraag me af hoe je gekleed moet zijn om de kloosters te bezoeken. Of liggen er wikkelrokken die je om kan doen?

  • Beste Judith.
   Diverse kloosters kun je gewoon in je lange broek en een T-shirt of blouse betreden. Waar nodig kregen we een (verplichte) wikkelrok zodat we genoeg bedekt waren.

   Ik wens je vast veel plezier in het prachtige Meteora.

 12. Hallo mooi geschteven ik wil zelf met de trein vanuit thessaloniki maar ik lees nergens als je vd trein komt hoe je bij meteora komt, alleen dat je zo in het centrum van kalambaka zit. Moet je een taxi nemen ofzo?

 13. Dag Yvonne! Wat een mooi verhaal met goede tips! Mijn vrouw en ik maken in mei een rondreis en hebben maar 1 volle dag (2 nachten) in Kalambaka. Wat adviseer je dan? Hoe kunnen we het meeste uit die dag halen?

  • Dag Patrick.
   Als je maar één volle dag hebt raad ik je aan om een wandeling te maken naar 1 of 2 kloosters en af te sluiten met een sunsettour (er staat een link naar een mooie tour in het blog) . Ben je geen wandelaar? Dan zou je met de auto een rondje kunnen doen en meerdere kloosters bezoeken. Of kies voor een tour langs enkele kloosters, ook leuk.
   Veel plezier met alle voorbereidingen. Meteora is heel bijzonder.
   Groetjes, Ivonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *