Hoogtepunten van Yellowstone National Park

Hoogtepunten van Yellowstone National Park

Yellowstone is het oudste nationale park van Amerika. Als je het park binnenrijdt betreed je een geheel andere wereld. Borrelende modderpotten, spuitende geisers, warmwaterbronnen en geothermale verschijnselen (en kleuren!) domineren het landschap. In de uitgestrekte valleien kun je op zoek naar bijzonder wildlife als beren, wolven en bizons. Er zijn honderden wandelpaden door bossen, langs meren en naar hoge uitzichtpunten. Eigenlijk kan het niet missen. Yellowstone is zo'n bijzonder park. Waar je ook bent er is altijd wat te zien en te beleven. Alle hoogtepunten van Yellowstone National Park in één overzicht.

Hoogtepunten van Yellowstone National Park Yellowstone lake

De grootste vulkaan ter wereld

Wat niet veel mensen weten is dat Yellowstone eigenlijk een enorme  (slapende) vulkaan is. Binnen de kom, die ongeveer 50 bij 80 kilometer groot is, vind je een gebied vol met leven. Maar liefst 300 geisers (waaronder de grootste ter wereld) en meer dan 10.000 warmwaterbronnen zijn verspreid door het gebied te vinden. Naast al het "geborrel en gestoom" zijn er helderblauwe meren en gebieden met de meest felle oranje-gele en rode kleuren. Het park kent een grote variatie aan flora en fauna. Als je geluk hebt kun je genieten van een grote variatie aan wildlife.

NB: Rangers vertelden ons dat het gebied nog steeds in beweging is. Op heel veel plekken lijkt het of je goed kunt lopen, maar schijn bedriegt. Hoe verleidelijk ook, blijf op de paden en boardwalks!

rps20160726_212426

De Hoogtepunten van Yellowstone National Park zelf bekijken.

Veel van de hoogtepunten van Yellowstone National Park verken je makkelijk vanuit de auto. Dit is wat de Amerikanen zelf graag doen. Af en toe even stoppen, de auto parkeren en een klein wandelingetje te maken naar een uitzichtpunt of over een boardwalk. Wil je meer zien, ga dan verder. Trek die wandelschoenen aan en bekijk de hoogtepunten van Yellowstone National Park van alle kanten. Het fijne is ook dat je dan vrij snel de drukte achter je laat. Eén met de natuur!

Wildlife tijdens je wandelingen en op de doorgaande wegen.

Op diverse plekken in het park kun je wildlife tegenkomen. Een file op de weg vanwege overstekend wild is niet ongebruikelijk. Houd voldoende afstand en wees respectvol. Helaas gebeurt het nog steeds dat er mensen aangevallen worden door bizons en beren. Vaak komt dit simpelweg omdat je te dichtbij komt. Tijdens je wandelingen is het natuurlijk best spannend. Op diverse plekken is bearspray te huur of te koop. Wij wandelden zonder en maakten altijd een beetje lawaai om dieren niet te verrassen. Ga je nog meer van het gebaande pad dan is het zeker iets om in overweging te nemen.

rps20160726_212557

Hoogtepunten van Yellowstone National Park, wandeltips.

Bij ieder van hoogtepunten van Yellowstone National Park geef ik een wandel tip. Ik heb gekozen voor eenvoudige wandelingen tot een kilometer of 12, met niet al te veel hoogteverschil. Zo zijn ze voor iedere wandelaar goed te doen, ook al wandel je niet zo veel. Daarnaast kun je makkelijk 2 gebieden bekijken en bij beiden een kleinere wandeling maken. Voor de echte hikers is er genoeg te beleven. Meer info kun je krijgen bij de bezoekerscentra.

Mammoth Hot Springs

In het noorden, vlakbij het bezoekerscentrum, vind je de Mammoth Hot Springs. De bijzondere kalkterrassen zijn de grootste attractie van dit deel van het park. De terrassen zijn ontstaan door het warme, kalkhoudende, water en mineralen. Micro organismen en bacteriën geven het water de meest prachtige kleuren. De Mammoth regio is de beste plek om Elks (een hertensoort) te zien. Gewoon op de velden vlak voor het bezoekerscentrum!

Wandel tip:

Loop over de boardwalks langs alle terrassen. Zo kom je dichtbij, terwijl het toch veilig is. Klim ook zeker naar de top voor het mooiste uitzicht. Afstand een kleine 3 kilometer

rps20160726_212731

rps20160726_212639
Hoogtepunten van Yellowstone National Park, het Upper, Midway en Lower Geyser Basin,

Eén van mijn favoriete delen van het park. Je vind hier de beroemde Old Faithfull geiser, die trouw elke 80 minuten een 60 meter hoge fontein van water uit spuugt. De grootste geiser van het park is Steamboat Geyser. De stoomwolken kunnen wel 100 meter hoog komen. Net als veel andere geisers in het park is het uitbarsten niet te voorspellen. Een kwestie van geluk hebben dus.

Mijn persoonlijke hoogtepunt van het park is Grand Prismatic Spring. De kleuren van de spring zijn werkelijk fenomenaal!

Wandel tip:

Hike omhoog via bos en alpenweides naar de Fairy falls, één van de meest spectaculaire watervallen van het park. Bonus: het gave uitzicht. Je ziet hier Grand Prismatic Spring van bovenaf. Totale route ongeveer 11 kilometer of in te korten tot ruim 8.

Prismatic Spring Yellowstone

yellowstone National Park

yellowstone national park

Grand Canyon of The Yellowstone

Iedereen kent wel de beroemde Grand Canyon. Ook Yellowstone heeft een eigen Grand Canyon. Deze immense kloof laat nog goed zien hoe gletsjers lang geleden het gebied uitgesleten hebben. Dwars door de kloof stroomt een rivier en je vind er prachtige watervallen die je vanaf diverse kanten uitgebreid kunt bekijken. Veel mensen bekijken de kloof met de auto. Rijd dan over de noord of de zuid Rim en stap regelmatig uit om alles rustig te bekijken. Wij vonden het super om te wandelen en zo ook het achterland van de kloof te bekijken. Geniet van mooie meren, bossen en gave kleuren in de kloof.

Wandel tip:

Start bij Wapiti point dat langs de South Rim Drive ligt. Volg de Clear en Ribbon Lake trail. Je wandelt door alpenweides en bos omhoog langs 3 mooie meren. Verlaat de route en loop door naar Sublime Point en Admiration point voor de beste uitzichten in en over de kloof. Terug via de South Rim Trail langs de prachtige Yellowstone watervallen en de oevers van de rivier. Afstand ongeveer 12 kilometer.

Yellowstone National Park

Grand Canyon of The Yellowstone

Lamar Valley

De uitgestrekte vlaktes van Lamar Valley, in het noorden van het park, worden ook wel de Serengeti van Amerika genoemd. Het is dé plek om op zoek te gaan naar wolven maar je vind er ook diverse andere dieren als coyotes, beren en bizons. In de wintermaanden is de kans om hier wolven te zien het grootst. Wij zagen er één in de verte oversteken, maar helaas was hij al weg toen we dichterbij kwamen. Ook kwamen we hier oog in oog te staan met een zwarte beer en coyotes.

Wandel tip:

Wij verkenden de vallei met de auto en stapten diverse keren uit om te genieten van de geweldige uitgestrektheid van de vallei en het wildlife. Echte spannende wandelroutes zijn er niet.

yellowstone black bear

yellowstone national park

yellowstone7

Hayden Valley

Ook Hayden Valley is een goede plek om wildlife te kunnen zien. Wij troffen er enorme groepen bizons bij Mud Vulcano. Het gebied heeft uitgestrekte valleien, bossen en bergen op de achtergrond. Je verkent het gebied het best met de auto.

Wandel tip:

In de vallei zijn geen langere wandelroutes. Stop bij Mud Volcano en Sulphur Caldron en wandel over de boardwalks.

yellowstone3

yellowstone5

Yellowstone Lake en West Thumb Geyser Basin

Het Yellowstone lake is een enorm meer in het zuidoosten van het park. Langs de oevers kun je beren tegenkomen en ook op de campsites van het meer is het opletten geblazen. Ook zijn er geregeld bizons op de campings te vinden. Ik zag er een filmpje van en op onze campsite troffen we bizon poep.

West Thumb Geyser Basin stikt van de dampende, helderblauwe warmwaterbronnen. Zij bevinden zich aan de rand van het meer. Misschien niet het bekendste deel maar zeker één van de hoogtepunten van Yellowstone National Park!

Wandel tips:

Voor een spectaculair uitzicht over het meer klim je omhoog naar stormpoint. De route start bij de parkeerplaats van Indian Point, een kleine 5 kilometer ten oosten van Fishing Bridge. Je loopt door het bos, langs de oever van het meer en hoog boven het meer. Een makkelijke route van ongeveer 4 kilometer.

Vanaf West Thumb Geyse Basin kun je de 2,5 kilometer lange Yellowstone Lake overlook lopen. Combineer dit met wandelen over de boardwalks langs de thermale bronnen.

yellowstone9

yellowstone11

Yellowstone Lake

rps20160726_211802

Wanneer bezoek je Yellowstone National Park?

De lente. Vanaf mei gaan er steeds meer delen van het park open. Juni is een prima maand om Yelllowstone te bezoeken.In juni en juli kun je genieten van de bloemen.

De zomer. Wij waren zelf in juli in het park.Een mooie tijd om te kamperen, maar helaas wel erg druk. Dit geldt ook voor augustus. Voordeel is wel dat het hele park bereikbaar is en alle wegen open zijn. Als je gaat wandelen laat je de drukte al snel achter je.

De herfst. Na de zomervakantie wordt het weer rustiger in het park. De herfstkleuren in het park zijn spectaculair.  Het weer is wisselvalliger en een stuk frisser. In oktober kan het zelfs al sneeuwen!

De winter. Van november tot eind april is een groot deel van het park afgesloten. Voor echte liefhebbers is het gebied te bereiken via de noord ingang. Je ervaart de echte ruigte van het gebied het best in deze periode.

Wil je meer informatie over de hoogtepunten van Yellowstone National Park? Je vind alles wat je moet weten om je verder voor te bereiden op de eigen site.

Wil je zien wat we nog meer zagen tijdens onze gave reis door Amerika? Klik dan eens door naar mijn Amerika pagina!

Wat is jouw favoriet van de hoogtepunten van Yellowstone National Park?

Geplaatst in bucketlist, Noord-Amerika, UNESCO Werelderfgoed, Verenigde Staten.

10 reacties

  1. Echt surrealistische landschappen dit. Daarnaast vind ik het gaaf dat er zoveel wildlife te zien is. Beren spotten blijft bijzonder, bizons heb ik nog nooit in het wild gezien. Immens grote beesten zijn dat zeg. Leuke foto van jou in de gele bloemenvelden. Ik krijg gelijk weer zin in de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *