Hoeve Springendal

Bijzonder overnachten in Twente; Hoeve Springendal

Ben je op zoek naar een fijne plek om te overnachten in Twente? Wat dacht je van een prachtige, landelijke omgeving waar de reeën nog tot bijna aan je voordeur komen? Wij sliepen een paar nachten op Hoeve Springendal en genoten van een op en top natuurlijke ervaring. Wedden dat je na een paar nachten op het landgoed niet meer thuis wilt slapen?

overnachten in Twente, Hoeve Springendal

Overnachten in Twente, waar vind je Hoeve Springendal?

Op slechts een paar kilometer van de Duitse grens, middenin een prachtig natuurgebied in Twente, vind je Hoeve Springendal. Het ligt niet ver van het dorp Ootmarsum in het natuurgebied en landgoed Springendal. De hoeve ligt midden in een prachtig beekdal waar in het voorjaar orchideeën bloeien en je, als je geluk hebt, een ijsvogel kunt spotten. In de omringende weides en bossen heb je een zeer grote kans op het zien van reeën. Wist je dat de hoeve op één van de donkerste plekjes van Nederland staat? Op onbewolkte nachten geniet je van heldere sterren hemels

Vanaf  je voordeur sta je direct midden in de uitgestrekte natuur en geniet je van eindeloze wandel- en fietsmogelijkheden. Landgoed Hoeve Springendal ligt op één van de donkerste plekken van Nederland. Echt een plek voor  rustzoekers en natuurliefhebbers. Begin je al een beetje enthousiast te worden?

Hoeve Springendal, bijzonder overnachten in Twente

overnachten in Twente, schapen op de heide bij Ootmarsum

grens Nederland Duitsland in Twente

De overnachtingsmogelijkheden.

Naast een echte natuurcamping zijn er op het terrein 10 comfortabele en sfeervolle appartementen (met gemeenschappelijke ruimte) en drie moderne bungalows, voor ieder wat wils dus.  Daarnaast is er een chaletpark waar je eigenaar kunt worden van een eigen (op maat gemaakt) chalet.

Wij sliepen in één van de appartementen, maar als ik nog een keer terug ga dan boek ik een mooi plekje op de camping. Op een paar grote velden vind je ruime plaatsen maar mijn tent komt vast aan de rand van het terrein te staan, vlakbij de vijver. Vanaf deze plek kijk je zo het beekdal in, echt super. Dat is nog eens bijzonder overnachten in Twente! Welk van de overnachtingsmogelijkheden je ook kiest, ze zijn allemaal bijzonder.

→Ook leuk: fietsroute langs knooppunten door het Springendal en de omgeving van Ootmarsum.

camping Hoeve Springendal

camping Ootmarsum

fietsen bij Ootmarsum

Een plek voor de dierenliefhebbers....

Op de boerderij vind je diverse dieren. Zo zijn er bokjes, konijnen en super schattige varkens. Elke ochtend kunnen de kinderen mee lopen om de varkens en schapen vanuit de stal naar de weides in het beekdal te brengen. Kippen lopen vrij rond op het terrein, maar wees wel voorbereid op wat enthousiast gekakel in de vroege ochtend 😉 .

Ben je een paardenliefhebber? Op Hoeve Springendal zijn er 6 paardenboxen waarin je je eigen paard kunt stallen en (laten) verzorgen. Er is een een weide en in het gebied lopen diverse paardenroutes.Heb je geen eigen paard? In de zomermaanden kun je ook een rit met een paard en wagen door het omringende Twentse landschap maken.

In Twente hoef je je niet te vervelen

Overnachten in Twente is voor de liefhebbers van rust, maar dat betekent zeker niet dat je je zult vervelen. In de buurt van Hoeve Springendal zijn genoeg leuke stadjes zoals Ootmarsum, Oldenzaal en het Duitse pareltje Bad Bentheim. Liefhebbers van shoppen kunnen terecht in Nordhorn met haar vele winkeltjes en moderne winkelcentrum de Vechte Arkaden.

Op een half uur rijden van Hoeve Springendal ligt Enschede. In dit blog lees je wat je allemaal kunt doen in Enschede.

Ootmarsum

Ootmarsum

Op het terrein is een visvijver, je kunt er fietsen huren, boodschappen doen in het landwinkeltje met verse, zelfgemaakte producten of genieten van een ontbijtbuffet. Heb je geen zin om te koken? Twee maal per week kun je aanschuiven bij een gezamenlijk diner en in de omgeving vind je een overvloed aan leuke restaurantjes.

In de schemer avond kunnen de liefhebbers wild spotten met de boswachter. Wat wil een mens nog meer?

Hoeve Springendal

zelfgemaakte jam

Cultuurliefhebbers....

Ook voor de cultuur liefhebbers is er genoeg te beleven in Twente.  Wandel over landgoed Singraven en laat je rondleiden door landhuis Singraven of het schoolmuseum in Ootmarsum. Daarnaast is hoeve Springendal onderdeel van de nieuwe Glaskunstroute Tubbergen die de VVV gemeente Tubbergen in samenwerking met Stichting Glasrijk ontwikkelde.

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven

 

Wil je zelf ook overnachten in Twente?

Ben je op zoek naar een sfeervolle en bijzondere plek om te overnachten in Twente dan ben je in Hoeve Springendal geheel aan het juiste adres.

Wil je meer info over dit paradijsje en genieten van deze bijzondere plek? Reserveer hier gelijk voor je volgende vakantie!

Hoeve Springendal

# wij sliepen hier op uitnodiging van Hoeve Springendal. Ik schrijf in mijn blogs altijd mijn eigen mening.

Nog meer tips:

Wist je dat je in Twente ook heel mooi kunt wandelen? Lees hier alles over de Trage Tocht Hellendoorn.

Lees hier nog meer tips voor fijne, landelijke, overnachtingsadressen.

 

 

Geplaatst in bucketlist, Europa, hotspots, kamperen, Nederland, overnachten, reviews.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *