wandelen in de Belgische Ardennen

Wandelvakantie in de Belgische Ardennen

Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens vind je de Belgische Ardennen. Een prachtige regio waar wij graag komen en waar je geweldig kunt wandelen. Door heuvelachtige bosgebieden, langs klaterende beekjes en schattige stadjes met de typische leistenen muren en daken. Ideaal voor een korte wandelvakantie of actief weekendje weg in België.

Wandelvakantie in de Belgische Ardennen

Wij komen regelmatig in de Belgische Ardennen om een paar dagen lekker te wandelen en uit te waaien. Het leuke van de Ardennen is dat het zo dicht bij huis is en toch zo anders. De hoogteverschillen in het landschap geven je direct het ultieme vakantiegevoel. Een wandelvakantie in de Ardennen is in elk jaargetijde mogelijk. Persoonlijk gaan wij het liefst in het voorjaar als de natuur lekker fris is, of in de herfst wanneer de bossen hun mooiste kleuren laten zien. Liefhebbers van langlaufen en sneeuwwandelingen moeten de Ardennen zeker in de winter bezoeken.

Wandelvakantie Belgische Ardennen

La Roche en Ardenne, het hart van de Ardennen

La Roche en Ardenne ligt in het hart van de Ardennen aan de rivier de Ourthe. Een populaire plek onder wandel en natuurliefhebbers en een perfecte uitvalsbasis voor je wandelvakantie. Niet alleen is La Roche een schattig stadje met een mooi kasteel maar het is ook het startpunt van een overvloed aan mooie wandelroutes. Of je nu houdt van dagwandelingen of graag een meerdaagse trail loopt, hier kan het allemaal! Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige rondwandeling bij de Barrage de Nisramont?

Mocht je eens wat anders willen dan wandelen. Stap dan eens in een kano en laat je meedrijven op de Ourthe of fiets een uitdagende route door de bossen.

Wil je iets bijzonders? Wandel dan door de grotten van Hotton. Samen met met een gids daal je af in een wondere wereld vol druipsteenformaties en klaterend water. Vergeet niet goede schoenen aan te trekken en een sweater mee te nemen. Eenmaal beneden is het een stuk frisser en vochtig.

Ook mooi en weer heel wat anders; wandelen in de Belgische Sahara bij Lommel.

La Roche en Ardenne

Uitzicht op het kasteel van La Roche en Ardenne

Spa

Naast La Roche en Ardenne is ook het stadje Spa een mooie uitvalsbasis voor een vakantie in de Ardennen. Spa staat bekend om haar mineraal bronwater en je kunt er de wereldberoemde thermen bezoeken. Op korte afstand vind je de Grotten van Remouchamps.

Liefhebbers van autoraces kunnen van half maart tot eind november met een gids wandelen op het circuit van Spa-Francorchamps. Of wandel zelf naar Eau Rouge. Vanaf deze heuvel heb je een goed uitzicht over de bekendste bocht van het circuit.

Daarnaast is Spa een prachtig vertrekpunt voor wandelingen in de Belgische Ardennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen door het Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Naast indrukwekkende bossen vind je hier de prachtige moerassen en hooggelegen venen waar het park haar naam aan te danken heeft.

Wandelen bij de Ninglinspo

Tijdens onze laatste kampeer trip zochten we nog een mooie route om even de benen te strekken halverwege de rit van La Roche en Ardenne naar huis. Na wat zoekwerk vond ik een wandeling in het beekdal van de Ninglinspo (6 kilometer). Dit gebied in het noorden van de Belgische Ardennen staat op het werelderfgoed van Wallonië. Eén van de favoriete wandelgebieden onder de Belgen en een heerlijke plek om in de zomer even de koelte op te zoeken.

De Ninglinspo is ook erg mooi in het voorjaar wanneer de beek goed gevuld is. Het bijzondere is dat dit beekdal vlakbij grote stad Luik ligt. Een oase van stilte vlakbij de drukte.

mooiste wandelingen in de Ardennen touwen langs de Ninglinspo wandelroute

Wat is jouw favoriete gebied voor een wandelvakantie in de Belgische Ardennen?

Geplaatst in België, Europa, wandelen, Wandelen in Europa.

2 reacties

    • Voor ons liggen de Ardennen natuurlijk echt in de buurt. Binnen een paar uur zit je in een heel andere wereld vol heuvels, vergezichten en vakwerkhuizen. Een regio waar we graag naartoe gaan voor voor een korte (wandel) vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *