viewpoint San Juan del Sur

Wat te doen in San Juan del Sur Nicaragua

Tijdens onze reis door Nicaragua hadden we wat twijfels of we naar San Juan del Sur wilden gaan. Deze plaats schijnt, zeker in de weekenden, een paradijs te zijn voor mensen die flink willen uitgaan en laat dat nou net ons ding niet (meer) zijn. Toch werden we steeds maar weer aangetrokken door die prachtige foto's van de stranden. Op een doordeweekse dag boekten we een nacht in een hotel en dachten als het niets is zijn we zo weer weg. En wat bleek? San Juan del Sur is echt een prima plek die je zeker een kans moet geven.

Street Art San Juan del Sur Nicaragua

Mooie Street Art langs het strand

San Juan del Sur, surfersparadijs.

Veel mensen die naar San Juan del Sur komen doen dat om te surfen. Op diverse plekken kun je les krijgen of een plank huren. De hoogte van de golven, en daardoor ook de uitdaging, verschilt afhankelijk van de tijd van het jaar. Toen wij er waren (februari) waren de golven niet echt hoog. Een prachtige maat voor mensen die voor het eerst op de plank stonden, maar te weinig voor meer ervaren surfers. Januari en februari zijn de maanden met de laagste golven. Van ongeveer half mei mei tot november zijn de golven vaak hoger en uitdagender.

Een leuke plek om te surfen is Playa Maderas waar je met een truck naartoe gebracht kan worden.

Het beste uitzicht: Cristo de la Misericordia

Heb je zin om een leuke wandeling te maken? Loop dan via het strand naar het eind van de baai en klim daar naar het hoger gelegen beeld van Cristo de la Misericordia. Mocht je twijfelen welke kant je uit moet kijk dan om je heen. Het beeld is niet te missen. Vanaf de hoog gelegen heuvel heb je een prachtig uitzicht over de hele baai. Ook tijdens het lopen zijn de uitzichten geweldig en kom je langs de prachtigste huizen.

Houd je niet zo van wandelen? Je kunt de parkeerplaats bij het beeld ook bereiken met de eigen auto of een tour vanuit het dorp.

Cristo de la Misericordia San Juan del Sur

viewpoint San Juan del Sur

Het beste ontbijt én de lekkerste koffie.

Als je net als wij fan bent van een lekker kopje koffie dan moet je zeker een keer het Barrio café proberen (Hoek Avenida Central en Calle Vandervilt). Wij kwamen er toevallig langs op de eerste dag en vanaf dat moment werd het onze favoriete plek voor een bakkie. Je kunt er ook prima ontbijten en lunchen. De kaart is uitgebreid en je zit er heerlijk. Barrio café heeft ook  hotelkamers die er super uit zien.

Nica Thai, eens wat anders dan rijst en bonen.....

Hoewel er niets mis is met het lokale eten wil je af en toe best eens wat anders. Wij ontdekten het kleine restaurant Nica Thai aan de Avenida Real, 2 blokken van het strand en 1 blok van het centrale plein. Het is iets duurder maar het eten is echt super lekker. Helaas heb ik geen foto genomen maar geloof me maar het is echt de moeite waard.

De stranden

Hoewel San Juan del Sur zelf een groot strand heeft is het absoluut de moeite waard om één van de andere stranden in de buurt te bezoeken. In het dorp kun je op veel plekken kaartjes kopen voor transport naar één van de stranden. Wij kochten onze kaartjes ( a €5 pp retour) bij Casa Oro en reden in een volgepropte truck richting Playa Maderas. Het eerste deel van dit strand heeft tentjes waar je wat kunt eten en is redelijk vol met surfers en zonaanbidders.

Zoek je net als wij meer rust loop dan iets meer door en dan heb je het strand bijna voor jezelf. Het water in dit stuk is ook wat rustiger en zonder surfers zodat je er beter kunt zwemmen.

Playa Maderas bij San Juan del Sur

Huur een dag een brommer

Wil je nog wat meer van de omgeving zien huur dan een dag een brommer. Met het openbaar vervoer kom je wel op veel plekken maar dit is tijdrovend. Daarnaast kun je met de brommer overal stoppen, wel zo leuk. Wij maakten een rit richting het noorden, tot bijna in Costa Rica en bezochten daar Playa del Coco en vissersdorp El Ostional, waar we helaas te laat waren voor de vissersbootjes. Wel zagen we er grote groepen pelikanen die steeds het water in doken op zoek naar een lekker visje.

De stranden ten noorden van San Juan del Sur zijn echt super mooi en rustig. Onderweg zijn er meerdere plekken waar je kunt stoppen en even wat eten of drinken met uitzicht op zee. Echt een heerlijk dagje uit.

NB: wij besloten één brommer te huren zoals we dat ook op Ometepe hadden gedaan (Prijs ongeveer 20USD per dag, meerdere plekken die ze verhuren). Het wegdek op deze route is niet altijd even goed en achteraf bekeken was het beter en relaxter geweest om elke een eigen brommer te hebben.

Playa del Coco bij San Juan del Sur

slang op Playa del Coco Nicaragua

brommer huren bij San Juan del Sur

 El Ostional met de brommer vanuit San Juan del Sur

pelikanen op El Ostional Nicaragua

 

Een fijn hotel.

Er zijn enorm veel hotels en hostals in en om San Juan del Sur. Wij waren erg laat met iets zoeken en hadden helaas niet veel keus meer Eén van de mooie hotels, hartje centrum is het Estrella Beachfont Hotel ( 9.3).  Wij hadden er graag willen slapen, maar helaas. In plaats daarvan dronken we  (geweldige!) koffie in de beneden gelegen koffieshop waar je ook kunt ontbijten. Alle kamers hebben een eigen balkon en delen een badkamer.  Het ontbijt boek je er los bij en eet je beneden in het restaurant.

Geplaatst in backpacken, Midden-Amerika, Nicaragua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *