visum voor Myanmar

Visum voor Myanmar aanvragen; hoe en waar.

Myanmar is een land dat zich ontwikkelt op toeristisch gebied. Jaren is het erg gesloten geweest en en nu het land zich meer open heeft gesteld voor buitenlands toerisme ben ook ik nieuwsgierig geworden. Als fervent Azië reiziger ben ik benieuwd naar de verschillen met landen als bijvoorbeeld Laos, Cambodja en Vietnam. Ik hoor veel verhalen over het Azië van weleer, landelijker, rustiger maar ook met meer armoede. Myanmar ontwikkelt zich in rap tempo. Om het land binnen te komen heb je een visum voor Myanmar nodig.

Eén van de dingen die je moet doen voor je het land in kunt reizen is het visum voor Myanmar aanvragen.  Je hebt een paspoort nodig dat nog een half jaar geldig is. Verder is het per soort aanvraag verschillend wat er nog meer gevraagd wordt en hoe je de dingen mag aanleveren. Soms vragen ze naar het hotel waar je verblijft en je moet verschillende formulieren invullen. Een kwestie van goed kijken dus. Het visum voor de toerist geeft je recht op 28 dagen toegang en een single entry.

NB:In Nederland is er geen ambassade van Myanmar en daarom ben je aangewezen op de volgende opties om je visum voor Myanmar aan te vragen.

Op deze manieren kun je een visum oor Myanmar aanvragen:

1-Je besteedt het helemaal uit aan een visumdienst.

Lekker gemakkelijk; zij geven precies aan wat je nodig hebt en zorgen dat alles in orde komt. Gewoon googelen op visum  aanvragen voor Myanmar en er komen diverse bureau's naar voren. Nadeel: het kostenplaatje, ik heb prijzen gezien van een euro tot 30 a 40 bovenop de kosten van het visum zelf plus verzendkosten.

2- De ambassade van Myanmar in Brussel.

Bij de ambassade in Brussel moet je zelf langsgaan en de verwerktijd is wisselend. Ik heb weleens gelezen dat iemand hem dezelfde dag nog meekrijgt maar dat is bijzonder. In de regel duurt de aanvraag tussen de 3 dagen en een week. Ophalen doe je ook weer persoonlijk. Als je verder weg woont is dit niet echt een handige optie, maar wel leuk om er gelijk eens een keer een stedentrip Brussel aan vast te plakken!

Kosten voor het visum zelf zijn €25

3-Je visum voor Myanmar aanvragen in Thailand:

-In Bangkok bij de Ambassade van Myanmar.

De ambassade vraagt om een paspoort, twee foto's, een formulier dat je (ter plekke) invult en afhankelijk van de snelheid van afhandelen betaal je de kosten.  Ze vragen naar een adres waar je slaapt in Myanmar, dus regel een hotel voor de eerste nacht(en). Je paspoort vraag je 's morgens tussen 9-12 aan op werkdagen. Als je de aanvraag hebt gedaan duurt het tussen de 1 en 3 werkdagen, afhankelijk van de urgentie. Hoe sneller, hoe meer je betaalt. De goedkoopste optie is ongeveer 1200 baht, ongeveer 35 € en dat is dus bij 3 dagen wachttijd. In de middaguren kun je dan weer je paspoort ophalen tussen 15:30 en 16:30. Een leuke optie als je toch al in Bangkok bent of als je al langere tijd reist.

How to get to Myanmar Embassy:Train Station  (skytrain): Surasak Address : 132, Sathorn Nua Road. De ambassade ligt een paar straten van het station af. Pasfoto's kun je ook om de hoek van de ambassade laten maken bij een kleine copyshop.

Overigens kun je ook via je hotel of guesthouse het visum  voor Myanmar laten regelen, maar daar zit natuurlijk weer een extra prijskaartje aan.

- In Ching Mai bij het consulaat van Myanmar.

Ook in Chiang Mai, dat in het noorden van Thailand ligt, kun je een visum voor Myanmar aanvragen. Net als in Bangkok duurt de aanvraag ongeveer twee werkdagen en de procedure is vergelijkbaar. Voor het aanvragen van je visum dien je je paspoort, twee pasfoto's en 1600 Thaise Baht mee te nemen.Wil je het visum direct meenemen dan betaal je daar extra voor.

Adres van het consulaat: 9/4 Manee Nopparat Soi3, Amphoe Mueang Chiang Mai, Chiang Mai 50200.

Het aanvragen en ophalen van je visum kan op werkdagen van 9:30 – 11:30 uur en 15:00 – 16:00 uur.  Heb je nog pasfoto's nodig dan kan dit in de Kad Suan Kaew shopping mall aan de Huay Kaew., op ongeveer 10 minuten lopen van het consulaat.

4-Gewoon lekker thuis via het internet; het E-visum voor Myanmar

Met ingang van 1 september 2016 kun je op  de volgende 3 plekken over land de grens tussen Thailand en Myanmar oversteken en gebruik maken van het E visum! (Info op de eerder genoemde pagina).

- Tachileik
- Myawaddy
- Kawthaung

Binnenkomen met een E visum kan ook op één van de 3 volgende vliegvelden: Yangon, Mandalay, Nay Pyi Taw .

De aanvraag:

Je gaat naar deze site , vervolgens klik je op apply evisa,  en vult de formulieren in.

Je hebt nodig

  • een paspoort dat een half jaar geldig is na terugkeer.
  • een digitale pasfoto. De exacte eisen aan de foto staan op de site. Wij hebben gewoon een foto gemaakt met onze eigen camera, neutrale blik, witte achtergrond (lijkt op pasfoto Nederland) en die erin geplakt.
  • Een adres waar je slaapt in Myanmar.

Als alles afgerond is betaal je uiteindelijk met een creditcard. Kosten 50 USD, ongeveer 44 Euro.

Ik vond deze optie geweldig! Woensdagavond ingediend en donderdag had ik hem al binnen! Op de site zeggen ze dat het ongeveer 3 werkdagen duurt dus ik was verrast. Het papier dat je krijgt print je uit en lever je binnen 3 maanden in (op het vliegveld) bij het binnen reizen. Hoe makkelijk kan het zijn!

Je visum voor Myanmar in het kort:

Hieronder heb ik nog even de allerbelangrijkste dingen voor je visum Myanmar aanvragen op een rij gezet.

  • Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn bij de aanvraag van het visum.
  • Met het visum voor Myanmar mag je maximaal 28 dagen in het land verblijven.
  • Nadat je visum is afgegeven heb je 90 dagen de tijd om Myanmar binnen te komen.
  • Bij de aanvraag vragen ze naar een adres in Myanmar. Hier kun je gewoon je eerste hotel invullen.
  • Een laatste tip. In het verleden veranderde het aanvragen van een visum voor Myanmar weleens, dus oriënteer je ruim van te voren!

Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe het in Myanmar is?

Wil je meer weten over dit bijzondere land? Klik dan hier door naar mijn speciale pagina over Myanmar!

Geplaatst in Azie, Myanmar, visum en reisbenodigheden.

2 reacties

    • Hoi Laura, in Thailand kun je het visum ook aanvragen via het consulaat in Chiang Mai. Ik zag dat ik daar nog niets over in het blog had gezet en heb de informatie inmiddels toegevoegd. De procedure voor het aanvragen van het visum is vergelijkbaar. Veel plezier in Myanmar! Groetjes, Ivonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *