burcht op sigiriya sri lanka van Poswiesie Pixabay

Route Sri Lanka: handige route van 3 tot 4 weken met tips en bezienswaardigheden

Woohoo. Wij gaan naar Sri Lanka. Voor mij is het de tweede keer dat ik er ben en voor Frank de eerste. Lekker zelf op pad, de backpacks mee. Wandelen, wildlife, tempels en tropische stranden, dat wordt genieten! In dit blog vind je onze tips, voorbereidingen en de route Sri Lanka in een dag tot dag beschrijving. Zo reis je met ons mee terwijl we op pad zijn en krijg je tegelijkertijd de juiste informatie om zelf een reis voor te bereiden.

De foto bovenaan het bericht heb ik van Pixabay, rechtenvrij met dank aan Poswiesie. Zodra ik zelf een mooie vervangende heb gaat hij eraf, maar voor nu dus even genieten van de voorpret en dit plaatje!

Onze reis naar Sri Lanka; de voorbereidingen

Wij houden ervan om veel dingen ter plekke te regelen als we gaan backpacken, vrijheid blijheid! Toch zijn er een paar dingen die je moet regelen voor je reis naar Sri Lanka, namelijk de vlucht, inentingen en het visum. Verder vinden wij het altijd plezierig om het eerste hotel vast te leggen, zeker na een lange vlucht. Het is handig om voor je reis door Sri Lanka eerst de vlucht te boeken want die gegevens heb je ook weer nodig voor het visum.

De vlucht naar Sri Lanka.

Op dit moment zijn er geen rechtstreekse vluchten naar Sri Lanka en moet je rekenen op minimaal één tussenstop. Dit kan zijn in India (Bombay), of bijvoorbeeld Dubai en Abu Dhabi. Prijzen variëren enorm, afhankelijk van het tijdstip van het boeken en de maatschappij waarmee je vliegt. Zelf vliegen we met Emirates en hebben daardoor een tussenstop in Dubai.

Bij het boeken van het ticket kozen we voor een meerdaagse stop op de heenweg zodat we ook tijd hebben om een indruk te krijgen van Dubai. Bijkomend voordeel is dat we langzaam wennen aan het tijdsverschil en de hitte. Win-win wat mij betreft.

Gezondheid en inentingen

Voor je reis naar Sri Lanka heb je een aantal inentingen nodig. Malaria is er niet anno 2020. Een handige site om een idee te krijgen wat je nodig hebt in Sri Lanka is die van het LCR. Hier vind je per land een advies. Voor inentingen en advies kun je terecht bij de GGD. Begin ruim van te voren.

Het visum voor Sri Lanka.

Er zijn meerdere manieren om je Sri Lanka visum aan te vragen. De kosten voor het visum betaal je bij de aanvraag en bedragen €35. (prijs 2020). Met het visum kun je maximaal 30 dagen in het land verblijven en 2 keer binnenkomen. Wil je langer blijven dan moet je een ander visum aanvragen.

Lees hier meer over de visum aanvraag voor Sri Lanka en andere tips voor de voorbereiding van je reis.

De route Sri Lanka bepalen

De meeste mensen kiezen voor hun eerste reis naar Sri Lanka ongeveer voor dezelfde route. Het komt meestal neer op het rondje linksom of rechtsom. Daarbij is de tijd van het jaar een bepalende factor en natuurlijk ook wat je wilt gaan zien en doen en de tijd die je hebt. Zo kun je tegenwoordig ook weer veilig reizen naar het noorden en noordoosten van Sri Lanka.

Het weer en de invloed op de route door Sri Lanka

Sri Lanka kent twee moessons. In het zuidwesten en westen is de regentijd vanaf half mei tot eind september. In het noorden en oosten is het dan veelal droog. Vanaf oktober tot half april regent het in het hele land wat meer, met name in oktober, november en december. De meeste neerslag valt dan in het noorden en oosten. De beste reistijd voor het hele land is februari maart wanneer het niet te heet en redelijk droog is.

Op het grootste deel van het eiland liggen de temperaturen het hele jaar door rond de 30 graden. In de berggebieden is het koeler, zoals bijvoorbeeld in Nuwara Eliya. Hier ligt temperatuur normaal gesproken tien graden lager dan aan de kust. Voor je route kan het dus fijn zijn om aan de kust te beginnen, daarna de bergen in te gaan en weer te relaxen aan de kust aan het eind van je reis.

Route door Sri Lanka van 3 a 4 weken.

De exacte route van onze reis door Sri Lanka bepalen we ter plekke maar een grof idee hebben we wel. In dit blog deel ik onze route met je, inclusief tips voor leuke overnachtingsmogelijkheden, vervoer en budget.

Op weg naar Sri Lanka, een Stopover in Dubai.

Aanrader voor je verblijf: Savoy Crest Hotel Appartment.

Negombo

De meeste mensen landen op het vliegveld van Colombo, een drukke stad die niet echt interessant is. Na een lange reis is het heerlijk om nog even verder te reizen naar een leuk dorp met strand. Wij kozen voor Negombo dat 10 kilometer ten noorden van het vliegveld ligt.

Aanrader voor je verblijf: Angels Negombo.

Anuradhapura

Aanrader voor je verblijf: Heaven Upon Rice Fields

Sigiriya

Aanrader voor je verblijf: Nelu Villa

Geplaatst in Azie, backpacken, sri lanka.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.