Portraits of the world; Myanmar.

In 2015 reisden wij 4 weken met het openbaar vervoer door Myanmar, een land dat mij op veel manieren heeft geraakt. Het meest bijzonder vond ik mijn contacten met de lokale bevolking. We spraken elkaars taal (meestal) niet maar begrepen elkaar toch. Reizen door Myanmar was makkelijk. Juist ook door al die warme contacten met de mensen en hun bijzondere open houding en hulpvaardigheid. Ik heb me elke keer weer zo welkom gevoeld en heb al veel geschreven over deze reis. Dit fotoblog brengt een ode aan al deze lieve mensen die we ontmoet hebben. Het is de start van een nieuwe rubriek op myfootprints;  Portraits of the world. Vandaag het eerste deel uit de serie, portraits of the world; Myanmar.

portraits of the world; Myanmar

 

portraits of the world; myanmar8

 

portraits of the world; myanmar6

 

portraits of the world; myanmar13

 

portraits of the world; myanmar3

 

portraits of the world; myanmar30

 

portraits of the world; myanmar2

 

portraits of the world; myanmar7

 

portraits of the world; myanmar31

 

portraits of the world; myanmar21

 

portraits of the world; myanmar25

 

portraits of the world; myanmar36

 

portraits of the world; myanmar1

 

portraits of the world; myanmar16

 

portraits of the world; myanmar37

 

portraits of the world; myanmar22

 

Er volgt zeker nog een tweede deel met portretten uit dit bijzondere land. Wil je lezen waar ik allemaal geweest ben in Myanmar kijk dan eens even op mijn speciale pagina!

 

Myanmar is een heerlijk land als je graag mensen fotografeert. Wat is jouw favoriete land voor het maken van portretten?

 

 

Geplaatst in Azie, fotoblogs, Myanmar, portraits of the world.

22 reacties

  • Dank je wel, leuk om te lezen. Ik heb het idee dat het wel een goed idee geeft van het land. Ik vind zelf die met die vissers ook erg gaaf, het was hard werken voor de mannen!

 1. Hele mooie ode, wat een schitterende foto’s zeg! Die van de vrouw in de bus met haar schaal eten vind ik heel mooi! Zoveel lieve gezichten. Je hebt volgens mij niet alleen plaatjes geschoten maar echt de mensen erachter weten te raken.

  • Ik vind kinderen fotograferen altijd heerlijk maar in Azië is het ook heel leuk om volwassenen te fotograferen als ze bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden. Die in de trein vind ik zelf ook heel erg gaaf.

 2. Wow heel mooi!! Ik heb je site net ontdekt, ben helemaal enthousiast. Mooie foto’s en verhalen. Fijn dat je het wil delen😃
  Ik denk eraan om volgend jaar zomer met mijn zoon van 15 daarnaar tot te gaan. Is het te doen in het regen seizoen? En wat kost het ongeveer voor 4 wkn met 2 personen?

  • Hoi Maartje, leuk dat je mijn site gevonden hebt. Wij waren in februari in Myanmar, de droge tijd. In de natte tijd kunnen er flinke overstromingen zijn, dus ik zou je het dan niet aanraden om die kant uit te gaan. De beste reistijd qua weer is ongeveer november t/m april, hoewel het in april wel heet kan zijn.
   Qua budget. Eten en reizen over land is niet duur. (Kijk maar eens op mijn blog over de cijfers en feiten) Wat de reis voor ons duurder maakte waren de hotels.(zeker in Yangon waren ze flink duur). Het ligt er natuurlijk wel aan wat je wilt. Wij nemen altijd een 2 persoons kamer met eigen badkamer. Leuke hotels zijn snel volgeboekt, dus als je gaat reserveer op tijd. Wij reisden op de bonnefooi en waren soms te laat voor de leukste/goedkopere hotels of huisjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *