De stupas van In Dein aan het Inle meer.

Een standaard dagje varen over het Inlemeer neemt je mee langs  dorpjes die op palen gebouwd zijn,vissers, drijvende tuinen, een markt, een klooster, minimaal 1 pagode en een paar handwerkateliers/shops. Als kers op de taart kun je een bezoek brengen aan Indein. Aan de zuid-westkant van het meer is het een klein uur varen door een lang kanaal dat omzoomd is door riet en ander groen. Het kost je wat extra om met de boot die kant op te gaan, maar wat ons betreft was het iedere cent van die 2 dollar/1,75 Euro meer dan waard! Wij vonden Indein echt een bijzondere plek die je niet moet missen als je bij het Inlemeer bent.

De toegangsweg over het water.

rps20150307_221832

 

Stupas, stupas en nog eens stupas; volop te zien bij In Dein.

In Dein, ook wel Indein genoemd is een complex van oude stupas en gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. Een deel van de stupas is gerestaureerd, niet altijd met veel oog voor het origineel maar wel fraai, maar het allermooist is juist het deel van de stupas dat nog niet gerestaureerd is. De half-vervallen stenen gebouwen met af en toe nog een afbeelding die helemaal intact is spreken zeer tot de verbeelding.

Als je door de boot wordt afgezet ligt een klein deel van de gebouwen aan de rechterkant, op hoger gelegen heuvels. Het is zeker de moeite waard om even die kant uit te lopen en de eerste heuvel te beklimmen en als je het zelf niet vinden kan wijzen de dorpskinderen je graag de weg naar de top. Het grootste deel van de stupas vind je naast de lange trap en galerij die je naar de hoofdingang van een grote pagode brengen. In de galerij wordt werkelijk iedere centimeter benut en vind je vele tientallen souvenirwinkeltjes. De hoofdattractie van de site, de vele stupas, vind je links en rechts van de gallerij. Zeker dus even de zijkanten inlopen.

De vijf-daagse markt.

Naast de stupas en pagode is er 1 keer in de vijf dagen ook nog een grote markt in In Dein te bezoeken. De markt wordt afwisselend op vijf verschilende plekken gehouden, bezocht door veel mensen van stammen uit de omgeving van het meer en bij hotels of toeristenkantoortjes weet men precies op welke dag hij waar te vinden is. Als je geljk hebt kun je die ook nog meepikken!

Wat mij betreft genoeg geschreven, laat de foto's je overtuigen dat dit echt een "must-see" is.

rps20150307_221713

rps20150222_212156

rps20150307_221641

rps20150222_212006

rps20150307_221500

rps20150307_221541

 

 

Ben jij ook zo gecharmeerd van die half vervallen stupas?

Geplaatst in Azie, Myanmar.

2 reacties

  1. Volgens mij zitten jullie in een heel mooi gebied. Fietstocht langs het meer, boottocht met indrukwekkende pagodes, lekker ontspannen op het strand, duikje maken. wat wil een mens nog meer? Het klinkt heerlijk en ziet er prachtig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *