wijn proeven in Hunter Valley

Wijn proeven in Hunter Valley, Australië

Op slechts korte afstand van Sydney vind je de prachtige Hunter Valley. Een gebied dat al jaren bekend staat om de grote hoeveelheid wijngaarden, het goede eten en de lekkere wijnen. Veel mensen uit de stad gaan graag een weekend relaxen en wijn proeven in Hunter Valley. Wij stopten een paar dagen in het gebied om zelf eens uit te zoeken hoe lekker die wijnen nu eigenlijk zijn.

Hunter Valley

 

Waar kun je het best slapen?

Het gebied is niet zo groot maar als je er bent is het hebben van een auto wel erg fijn. Een mooi plekje om te starten met je dag of weekend wijn proeven in Hunter Valley is de plaats Pokolbin. Wij sliepen zelf op een camping in de plaats Cessnock, ook een prima uitvalsbasis. Er is keuze uit enorm veel hotels en diverse campings in allerlei prijsklassen. Houd rekening met hogere prijzen tijdens weekenden en feestdagen. Het kan handig zijn om van te voren een plekje te reserveren.

 

Cellar Doors/ Open Cellar

Een leuke manier om wijn te gaan proeven is het rondrijden en binnenstappen bij Cellar Doors of Open Cellar . Elke dag zijn er diverse wijnhuizen die hun deuren openen. Je kunt er dan een kijkje nemen op het landgoed en zelf de wijnen proeven. Zo kun je op een leuke manier in een korte tijd veel verschillende wijnen proeven, ook wijnen die normaal gesproken buiten je budget vallen. Natuurlijk is het ook mogelijk om, als een wijn je bevalt, gelijk de wijn te kopen en mee te nemen.

 

Bij de VVV in Cessnok ( aan de Wine Country Drive Pokolbin) kun je alle informatie krijgen over de Cellar Doors en nog veel meer.  Wij moesten persoonlijk wel een beetje lachen om de redelijk lichte norm die er gehanteerd wordt op de folder die we mee hadden gekregen bij de VVV. Gelukkig had Frank een BOB 😉

wijn proeven in Hunter Valley

 

En wat als je geen wijn drinkt?

Ook voor de mensen die geen wijn drinken is een weekend wijn proeven in Hunter Valley een goed idee. Tijdens je autorit langs de wijnhuizen kom je al veel moois tegen en er is in het gebied nog veel meer  te doen.

Heb je, net als ik, een partner die wel wijn drinkt maar jij drinkt niet is het ook prima te doen. "Gooi" hem of haar af bij één van de wijnhuizen en na een korte blik binnen ga jij lekker buiten het landgoed verkennen, terwijl je partner zich binnen prima vermaakt. Ook een handige bijkomstigheid; er is altijd een BOB beschikbaar én je hebt alle tijd om mooie foto's te maken. twee vliegen in één klap dus! In de vallei lopen trouwens ook nog heel veel kangoeroes rond, een mooie kans voor een nadere kennismaking met deze leuke beestjes!

Hunter Valley

 

wijn proeven in Hunter Valley

 

Hunter Valley

 

 

Is er nog meer te doen dan wijn proeven in Hunter Valley?

Jazeker, naast wijn proeven in Hunter Valley is er nog van alles te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bezoeken van tuinen, wandelen en fietsen, een ballontocht maken of een brouwerij bezoeken? Genoeg om je een weekend lang (of meer) mee te vermaken. Hunter Valley is ook een geliefde trouwlocatie.

Kijk op deze link om een indruk te krijgen wat er allemaal mogelijk is in de regio.

Have fun!

wijn proeven in Hunter Valley

 

Wil je nog meer weten over onze trip door Australië? Klik dan zeker even door naar de speciale Australië pagina.

 

 

Geplaatst in Australië, hotspots, Oceanie, Things to do.

4 reacties

  1. Je geeft me ongelofelijk veel zin om een reis naar Australië te maken. Ik ben gek op wijngaarden en wijn! En dan heb ik de andere artikels nog niet gelezen…

    • Kun je nagaan;). Nee zonder dollen, Australië is echt een heerlijk land. Ik schreef er nog lang niet alles over wat ik kwijt zou willen. Jammer dat het zo ver weg ligt, anders kwamen we er zeker vaker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *