Bondi naar Coogee

Wandelen van Bondi naar Coogee, Sydney

Tijdens onze eerste reis door Australië waren we 2 dagen in Sydney. Dit is natuurlijk veel te kort om deze fijne stad eer aan te doen. Toen we voor de 2e keer naar Australië teruggingen verkenden we meer van de buitenwijken van de stad en wandelden op diverse plekken. Vorige keer liepen we van Manly naar de Spit Bridge en vandaag neem ik je mee op onze wandeling van Bondi naar Coogee.

Niet te gek lang en niet moeilijk

Het leuke van de wandeling van Bondi naar Coogee is dat hij niet te gek lang is, ongeveer 6 kilometer, en ook niet lastig. Af en toe klim en daal je wat, maar dat gaat allemaal in een rustig tempo. Het pad is prima onderhouden en er zitten diverse makkelijke trappen en boardwalks in de route. Daardoor is deze wandeling voor iedereen goed te doen.

Als je meer tijd hebt is het heerlijk om neer te strijken op één van de vele strandjes onderweg, te snorkelen in één van de baaien of te picknicken op de rotsen of een bankje in een park.

Bondi naar Coogee

 

Bondi naar Coogee, het startpunt

Eigenwijs als wij zijn beginnen wij bij het officiële eindpunt van de route, Coogee Beach. Het lijkt ons namelijk heerlijk om de wandeling te eindigen op "the beach of all beaches";  Bondi Beach.

Vanuit ons appartement (vlakbij Bondi Junction) pakken we de bus naar Coogee en daar starten we met een lekkere bak koffie bij een tentje aan de kleine boulevard. Keus genoeg uit leuke tentjes om wat te drinken of te lunchen.

Bondi naar Coogee

 

Lekker uitwaaien en genieten van de zon

De wandeling begint aan de noordpunt van het strand en is goed aangegeven met bordjes. Als we het strand van Coogee voorbij zijn klimmen we direct een klein beetje naar boven. De informatie die we vonden beloofde een "Cliff Top Coastal walk", en dat klopt helemaal. Vanaf de rotsen kijk je onderweg continu uit over de zee. De wandeling gaat via de kleine Gordons Bay waar we genieten van het uitzicht op een paar kleine uitzicht plateaus. Daarna dalen we af via een steile trap naar Clovelly Beach.

Bondi naar Coogee

 

 

Toch nog te slecht voorbereid.

Als we op Clovelly Beach zijn zien we een grote inham. Daar zijn diverse mensen aan het snorkelen en gelijk al hebben we super veel spijt dat we onze snorkel sets niet hebben ingepakt. We dachten dat de zee langs de Bondi naar Coogee wandeling te wild was om lekker te snorkelen, maar in deze inham is het water heerlijk rustig.  Stom, balen, maar zo is het nu eenmaal. Zin om te gaan zoeken en sets te huren hebben we niet, maar we hebben gelijk een waardevolle les geleerd. When at the coast, ALWAYS! bring your own gear!

 

Kerkhof met een uitzicht

Niet lang na het verlaten van Clovelly Beach komen we  langs één van de bijzondere dingen van de Bondi naar Coogee wandeling. Het historische Waverly kerkhof ligt prachtig tegen de heuvels aangebouwd. Via een lange boulevard lopen we tussen het kerkhof en de kust door. Rechts van ons weer prachtige uitzichten.

Waverly Bondi naar Coogee

 

Waverley Bondi to  Coogee

 

Het vervolg van de route

We wandelen richting Bronte Beach. Onderweg genieten we wederom van het uitzicht en de frisse wind. Het zal hier vast bijna nooit te heet zijn met dit lekkere briesje. We stoppen even om ons broodje op te eten. Dit wil ik wel elke dag!

Tussen Bronte Beach en Tamara Beach is het maar een klein stukje. Je kunt om het strand heenlopen, maar wij kiezen voor een wandeling over het strand. Bij iedere baai/strand is er een park met voldoende faciliteiten. Zo zijn er gratis BBQ's en toiletten en speeltoestellen voor kinderen. Als de zee te wild is kun je soms zwemmen in één van de speciale kustzwembaden. Op deze dag zijn de zwembaden helaas leeg. Jammer, want dat leek ons wel wat.

Bondi to Coogee

 

Bondi in zicht

We komen op het laatste deel van onze route. Nog een keer dalen en klimmen brengt ons bij Mackenzies Bay. In de verte zien we Bondi Beach al liggen. Vanaf het pad kunnen we de grote baai rustig in ons opnemen.

Nog een laatste keer afdalen en we zijn op één van de beroemdste stranden van het land. Het is niet zo druk als op tv, maar het is dan ook geen weekend en ook geen zomer. Er zijn genoeg mensen om het gezellig te maken. De zee wordt voornamelijk door surfers bevolkt en het is leuk om te kijken hoe zij de hoge golven trotseren. Liggend op onze handdoeken genieten we een tijd heerlijk van het zonnetje voordat we de bus weer naar huis pakken. Eind aan een heerlijke dag uitwaaien aan de Australische kust!

Bondi naar Coogee

 

Bondi naar Coogee

 

Bondi Beach

 

Bondi Beach

Handig om te weten over de wandeling van  Bondi naar Coogee

  • Parkeren aan de kust kan lastig en/of duur zijn. Gelukkig heeft Sydney een prima bus netwerk. Vanuit Bondi Junction (vlakbij ons appartement) gaan er diverse bussen naar Coogee. Ook vanuit Sydney Harbour kun je met de bus makkelijk  naar de stranden reizen.
  • Wil je met de bus terug van Bondi naar Coogee neem dan de lijn 362. Deze stopt op Tamarama Beach en Bronte Beach.
  • Op de bus kun je gebruik maken van de Opal Card.
  • Als je van snorkelen houdt neem zeker je snorkel set mee. Wij  hadden spijt dat we ze niet ingepakt hadden toen we op Clovelly Beach waren.  In een speciale beschutte inham kun je de vissen zelfs van bovenaf zien zwemmen.
  • Ben je in oktober of november hier? Geniet dan van de Sculpture by the Sea tentoonstelling op Tamara Beach.
  • De wandeling is makkelijk te koppelen aan andere wandelingen langs de kust.
  • Wil je meer info over de wandeling of een langere wandeling maken? Zoek niet verder en klik gewoon even door naar de eigen pagina!

 

Als je wilt weten wat we nog meer deden en zagen in Australië klik dan zeker even door naar mijn Australië pagina.

Heb jij zelf al eens zo'n fijne kustwandeling gemaakt?

 

 

Geplaatst in Australië, bucketlist, citytrip, kustwandeling, Oceanie, wandelen, Wandelen buiten Europa.

10 reacties

  1. Wat een leuke wandeling en een prachtige ruige kustlijn. Vooral de eerste foto met het rotsachtige strand spreekt mij erg aan. Ik vind het zelf ook fijn om af en toe minder uitdaging te zoeken in een wandeltocht. Zo heb je net meer tijd om te genieten van je omgeving ipv geconcentreerd te zijn op een slopende klim bijvoorbeeld. Jammer dat jullie de snorkel spullen niet meehadden. Volgende keer beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *