rotsen Kakadu National Park Australië

Tussen kangoeroes en kustlijnen: de natuur in Australië

Als groot natuurliefhebber is Australië voor mij een droombestemming. Het land biedt een diversiteit aan adembenemende landschappen en bijzondere wildlife. Graag neem ik je mee op een reis door enkele natuurgebieden en parken, lees dus snel verder!

Freycinet National Park

Freycinet National Park is één van de meest prachtige nationale parken van Australië. Gelegen in het oosten van Tasmanië, biedt het park een adembenemend uitzicht op de roze granieten bergen, zandstranden en kristalheldere wateren. Eén van de meest populaire activiteiten in het park is het beklimmen van de beroemde Wineglass Bay Lookout. Het is een steile klim naar de top, maar het uitzicht vanaf de top is de inspanning zeker waard. Als je eenmaal boven bent, kun je genieten van het uitzicht en heerlijk picknickten in de zon. Het is echt een onvergetelijke ervaring en een van de hoogtepunten van een reis naar Tasmanië.

Flinders Ranges National Park

Het Flinders Ranges National Park is één van mijn favoriete plekken in Australië. Gelegen in de staat Zuid-Australië, is het park een indrukwekkend en afgelegen natuurgebied. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan. In het park leven dan ook diersoorten, zoals kangoeroes, wallabies en emoes, die gemakkelijk te spotten zijn tijdens een wandeling door het park. Daarnaast kun je ook een deel van de geschiedenis van de oorspronkelijke bewonders, de Adnyamathanha, terugvinden in het park door de rotsschilderingen te bekijken.

Karijini National Park

Tijdens onze reis door het westen van Australië hadden we graag een stop gemaakt in het Karijini National Park. Dit prachtige natuurgebied ligt iets landinwaarts, dus je moet er even voor omrijden. In het park kun je zwemmen in het heldere, blauw water van de waterholes en wandelen langs hoge watervallen. Het landschap bestaat uit rode rotspartijen en eindeloos diepe kloven die je kunt bewonderen vanaf diverse uitkijkpunten. Door regen en wateroverlast konden we helaas het gebied niet in maar we gaan zeker eens terug!

Daintree National Park

Daintree Rainforest

Als natuurliefhebber kan ik het Daintree Rainforest in Australië zeker aanbevelen. Het Daintree Rainforest ligt in het Noordoosten van Queensland en is het oudste regenwoud ter wereld. Het park heeft een aantal goed onderhouden wandelpaden waar je kunt genieten van een geweldige omgeving en de geluiden van de wilde dieren om je heen. Ik was verrast door de verschillende vogels, waaronder de zeldzame Cassowary. Het hoogtepunt van mijn bezoek was de boottocht op de Daintree River, waar ik krokodillen in hun natuurlijke omgeving kon spotten. Het Daintree Rainforest is een prachtige plek om te bezoeken voor iedereen die houdt van natuur, avontuur en rust.

Als je op zoek bent naar een vakantie die je nooit meer zult vergeten, dan is een vliegreis naar Australië met TravelEssence zeker de moeite waard om te overwegen. Met zoveel verschillende landschappen en bijzondere dieren is er voor ieder wat wils. Vergeet niet om deze natuurgebieden en parken te bezoeken en laat je verrassen door de Australische natuur!

Geplaatst in Australië, Oceanie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *