Onze wereldreis in zonsopkomst en zonsondergangen.

Zonsopkomst en zonsondergangen. Menig dromerig plaatje heb ik al voorbij zien komen in de loop der jaren en ik kan geen moment onbenut laten; ik MOET gewoon genieten van al dat natuurgeweld. Wat is er nu beter dan wakker te worden in het duister, een mooie plek te kiezen en langzaam aan de eerste zonnestraaltjes door te zien piepen. Om je heen is het stil, vogeltjes beginnen te fluiten. Langzaam aan onthult zich een prachtig landschap vol zachte kleuren...... Energie en rust vloeien tegelijk door je heen; de dag kan beginnen!

Aan het eind van de dag is er dan weer niets mooiers om tot rust te komen in het steeds zachter wordende licht. Drankje in de hand, de zon in zee zien zakken...Kan het nog beter worden?

Ook tijdens onze wereldreis hebben we weer kunnen genieten van vele mooie plaatjes die ik graag met je wil delen, ik zet de mooiste zonsopkomst en zonsondergangen voor je op een rijtje.

Bagan, Myanmar.

Onze elektrische fietsjes snorren er lustig op los in de nachtelijke uurtjes. Bijna missen we de afslag in het duister.We zijn niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste die de hoge stupah beklimmen. Na een tijd zien we de eerste mini straaltjes achter de horizon vandaan piepen. Laag na laag onthult zich een mysterieus landschap, gevangen in lagen mist. Vogeltjes beginnen te fluiten, in de verte stijgen een paar ballonnen op, camera's klikken maar verder is het MUISSTIL! Ik kan alleen maar stil zijn en genieten. Na een half uurtje is het spektakel voorbij en kunnen we helemaal opgeladen aan de dag beginnen.

bagan ontwaakt_1

 

 

Aan het eind van een lange dag tussen de prachtige tempels sluiten we ook weer in stijl af met één van de bijzondere zonsondergangen. De lucht kleurt langzaam rood en oranje en speelt met de gebouwen onder ons. Another day in paradise!

 

rps20150222_215651

Aan de kust van Ao Nang Beach, ( zuiden van) Thailand.

We houden van zon, zee, varen en snorkelen en het is dan zeker geen straf om in het zuiden van Thailand te zijn. Vanuit Krabi town gingen we met een boot richting Ao Nang Beach om daar op diverse plaatsen te snorkelen. Op een piepklein eilandje kregen we een bbq voorgeschoteld met uitzicht op deze fraaie zonsondergang.

BijKrabi

krabi2

De Ubein Bridge, Myanmar, dé plek voor zonsondergangen.

Eén van de bekendere plekken in Myanmar om de zonsopkomst of de zonsondergang te bekijken is bij de plaats Amarapura. De Ubein Bridge is gebouwd rond 1850 en is met haar lengte van 1.2 kilometer de grootste teakhouten brug ter wereld. Helaas is het geen secret spot meer en moet je echt zoeken naar een stukje brug zonder toeristen. Na een dagje toeren met de motortaxi was het voor ons eerst even schrikken van al die drukte, maar de zonsondergang was wel weer erg fraai!

Ubeinbridge

Ngwe Saung Beach, Myanmar.

Aan de westkust van Myanmar vind je op nog geen 5 uur "bussen" van Yangon het relaxte strandplaatsje Ngwe Saung Beach. We streken er neer aan het eind van onze 4-weekse reis door Myanmar. Dit is zomaar een blik uit onze hotel kamer aan het eind van een fijne dag op het strand. Elke dag sloten we zo af, daarna douchen en afsluiten met een lekker hapje eten. Niet gek toch?

NgweSaungBeach

De Wat Arun, Bangkok.

Een geweldige manier om je in Bangkok te verplaatsen is met de Chao Phraya express boat, die diverse keren per dag over de Chao Phraya rivier vaart. Het is een snel en goedkoop vervoermiddel en vanaf het water kun je de stad eens op een andere manier bekijken. Wij maakten er geregeld gebruik van. Als je dan ook nog aan het eind van de dag langs de Wat Arun vaart en de zon weg ziet zakken is het helemaal perfect.

Bangkok6

 

De duinen bij Port Stephens.

Deze grootste duinen van Australië vind je tussen Anna Bay en Newcastle in de grote baai van Port Stephens. Overdag is het een drukte van belang. Je kunt er sandboarden, wandelen en met een 4-wheel drive door de duinen rijden. Aan het eind van de dag stonden we op een hoog uitzichtpunt en zagen hoe het steeds zachter wordende licht de duinen steeds anders liet uitkomen. Een mooi spel van licht en water.

duinenPortStephens

Airlie Beach, The Whitsundays.

De Whitsunday eilanden staan garant voor witte stranden en zijn prachtig om vanaf het water te ontdekken. Als je nog iets verder vaart kun je ook nog geweldig snorkelen op het Great Barrier Reef. En wat is er mooier om na een dag snorkelen, helemaal rozig van het buitenleven te eindigen met zo'n fraaie zonsondergang.

Airliebeach

Little Beach, Port Stephens.

Stel je dit voor; families die op het strand kletsen en de (openbare) bbq gebruiken om de heerlijkste hapjes klaar te maken, bootjes die thuiskomen na een dag varen, dolfijnen in het water op jacht naar een maaltje en deze kleuren. En wij, wij hebben weer eens gesnorkeld en gezwommen en liggen op ons handdoekje met een drankje in de hand. Zucht........

Portstephens2

Portstephens

 

Als echt ochtendmens heb ik een duidelijke voorkeur voor de zonsondergangen zeker tijdens reizen waar je toch echt wel heel vroeg moet opstaan om van de zonsopkomst te kunnen genieten. Ik neem me elke keer weer voor om er nu toch echt voor uit bed te komen, maar het blijft "zwaar".

Voor welke zonsopgang moet ik ECHT mijn bed uitkomen?

Wil je nog meer zien van onze geweldige reis door Myanmar? Klik dan door naar mijn Myanmar Pagina.

Als Thailand je aanspreekt, klik dan zeker eens door naar mijn verhalen over Thailand.

Ben je nieuwsgierig wat we zagen in Australië? Klik dan door naar de alle Australië blogs.

 

 

 

Geplaatst in Australië, Azie, fotoblogs, Myanmar, Oceanie, Thailand.

8 reacties

    • Ik zit vaak te kijken naar al dat moois en kan het dan niet laten om de camera erbij te pakken. Grappig dat jij die neiging dan blijkbaar niet hebt. Ik heb dat meer met eten. Ik begin pas de laatste tijd foto’s te maken van eten. Best nog lastig trouwens om dat goed op de foto te krijgen!

  1. De wereld zien wakker worden op een tempel was voor mij een geweldige ervaring. Wat jij beschrijft over de tempel in Myanmar beleefden wij in Siem Riep Cambodja op een wat onbekendere tempel. In het donker naar boven kruipen op handen en voeten. Pas toen het een beetje licht werd, kwamen de eerste andere mensen (een stuk of 5). Geweldig om de wereld zo wakker te zien/horen worden.

    Tweede mooie ervaring was op de Grand Canyon. Zonsondergang zonder sneeuw en bij zonsopkomst alles wit. En dan als eerste mensen door de maagdelijke sneeuw, in alle stilte, langzaam de kloof licht zien worden.

    Uitslapen is mijn grootste hobby, maar hier kwam ik heel graag vroeg mijn bed voor uit.

    • Die bij de Grand Canyon dat lijkt me ook wel een hele mooie! Ik vind het in Nederland ook al zo geweldig om als eerste door de sneeuw te lopen, laat staan in zo’n prachtige omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *