krokodillen in Australië

Kanotocht in Australië; slapen tussen de krokodillen

Tijdens onze reis aan de westkant van Australië stuiten we in de plaats Kununurra op een hostel dat een 3 daagse kanotocht aanbiedt op de Ord rivier. Drie dagen vanaf een dam, waar je wordt afgezet, stroomafwaarts peddelen. Onderweg slapen langs de kant van de rivier op 2 mini campsites.

 

De kanotocht, dag 1

Dit lijkt ons geweldig. We melden ons aan en gewapend met een esky (grote koelbox) met proviand, tentje en flinke dosis zin gaan we de volgende dag aan de peddel. We varen langs prachtige natuur en geregeld zie je in het water kleine zoetwater krokodilletjes  (sweeties) wegduiken.  Na een tijdje wordt de stroming steeds minder en dan begint het echte werk pas. Peddelen blijkt zwaarder dan gedacht en we maken onszelf flink moe.

kanotocht Ord Rivier, Australië

 

kanotocht Ord Rivier, Australië

 

Ontdekkingsreizigers

Op onze geplastificeerde routebeschrijving staat waar we de campsites kunnen vinden en na een lange dag op het water strijken we tevreden neer op de eerste site. Een picknicktafel met dak erboven waar we de tent naast kunnen zetten. We zijn hier helemaal alleen en voelen ons bijna ontdekkingsreizigers.

Iets hogerop staat de Loo with a view; een echte wc-pot met uitzicht op de rivier, geweldig toch?  Na het opzetten van het tentje maken we een simpele maaltijd met wat noodles en een kopje koffie. We voelen ons de koning te rijk. Om ons heen hoor je het plonsen en spetteren van de krokodilletjes.

kanotocht

 

kanotocht1

De kanotocht, dag 2

Op dag 2 worden we wakker met de geluiden van de natuur.  Na een aantal uren peddelen worden we toch wel erg moe. We hebben  mot over het feit dat we heen en weer slingeren over het water en dat ligt natuurlijk altijd aan de ander…..Frank dreigt mij uit de kano te gooien waarbij ik antwoord met een flinke golf water die hem vol raakt. Dan moeten we samen toch ook weer hard lachen, zie ons nou eens. Gelijk een goede relatietest!

Bij het aanleggen om een zoetwaterbron te bekijken, te zwemmen en de flessen te vullen varen we een groot spinnennest in. Overal kruipen spinnetjes en aangezien we in Australië zitten, land van veel van de meest giftige beesten ter wereld, worden die met grote haast weggepoetst.

Een stuk verderop kunnen we nog een plek met rotsschilderingen van de Aboriginals bekijken.

kanotocht Ord Rivier, Australië

Wild kamperen

Na nog een lange tijd varen beginnen we het gevoel te krijgen dat we de tweede campsite gemist hebben. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het wat penibel en besluiten we aan de kant te gaan als we een klein grasveldje zien. In ieder geval kunnen we hier onze tent neerzetten.

kanotocht2

Ik ga op zoek naar een huis om te vragen of wij hier mogen overnachten, maar vind niets. Dan maar wild kamperen. Tegen de schemer komt er een bootje langs en die signaleren we. We blijken inderdaad de campsite al lang voorbij te zijn. De man adviseert ons om hier te blijven want verderop kun je echt nergens aan de kant. Blij dat we gestopt zijn, wat een geluk. Stiekem vinden we deze plek nog leuker. We koken een potje, verderop schuifelt een grote varaan voorbij en verder is het helemaal stil.

Deze nacht slapen we geweldig want we zijn doodmoe van al het werken en het is zo heerlijk rustig om ons heen. (Behalve het geplons van de krokodilletjes) en bovendien zijn er hier geen muggen!

Op de laatste dag hoeven we door het extra stuk van gisteren niet zo ver meer te varen. Het is "easy going" dus, een heerlijk zonnetje schijnt op onze hoofden en het water wordt steeds breder. Na een paar uur kunnen we aanleggen en genieten we onder het genot van een drankje na van deze bijzondere tocht.

Op de Ord River peddelen we tussen de zoetwaterkrokodillen, maar hoe gevaarlijk zijn die Australische krokodillen nu eigenlijk? Lees er alles over in dit uitgebreide blog.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Australië nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Australië pagina

Geplaatst in Australië, kamperen, Oceanie, Things to do.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *