Je verjaardag vieren in het buitenland.

 

Wat is er nu mooier dan je verjaardag vieren in het buitenland, zeker op zo'n fraaie zomerse dag in Australië? Het zonnetje staat hoog aan de hemel, de temperatuur is prima en ik ben met mijn allerliefste op een prachtig plekje in de wereld. De afgelopen dagen ben ik via mail en telefoon van alle kanten gefeliciteerd en vandaag is het mijn feestje!

’s Morgens sta ik al vroeg bij de bakker en watertand van al het lekkers in de vitrine. De keus wordt “Mud cake”, een heerlijke ronde chocoladetaart. Er gaat een mooi strikje om de doos en het pakketje gaat in de auto.

Vandaag ga ik weer verder op mijn trektocht van Perth naar Darwin en onderweg zal ik langs de Edith Falls, een serie aflopende watervallen en poeltjes in het Nitmiluk National Park, komen. Bij de Edith Falls kun je een pad van een aantal kilometers lopen met uitzicht op de diverse delen van de watervallen en een rivier die ze verbind. Naast het wandelen kun je er zwemmen en dat staat op het programma voor de hetere uren van de middag.

Na een paar uur rijden parkeer ik de auto op een groot grasveld. De bikini heb ik al aan dus de pret kan beginnen. De route is mooi en het water spettert en klettert aanlokkelijk. Eerst wat lopen en kijken naar al dat moois en dan ga ik er toch echt in.

Het is heerlijk verkoelend en ook lekker rustig. Slechts een handjevol andere waterliefhebbers dobbert rond in één van de mooiste poeltjes. De stralen vallen op mijn schouders en masseren mijn spiertjes lekker los.

En dan is het tijd voor de Mud Cake. Mijn man heeft stiekem kaarsjes gekocht die op de taart komen en die ik daarna natuurlijk uit moet blazen.  Hij smaakt nét als hij eruit ziet, geen verdere lunch meer nodig vandaag.

Mud Cake en watervallen2, recept Chef's Yaem

Als ik weer bij de auto kom is het kleine sterretje in mijn voorruit een enorme barst geworden. Lang leve de verzekering. In Darwin binnenkort maar eens even langs bij een reparateur. Maar voorlopig geniet ik nog heerlijk na van de Mud Cake en de watervallen. Dat smaakt naar meer!

Heb jij je verjaardag weleens op een bijzondere plek in het buitenland gevierd?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Australië nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Australië pagina

Geplaatst in Australië, Oceanie.

2 reacties

  1. Ik zag Sarah in Lissabon. Verrassingstrip van mijn man. Wat is er mooier dan door je lief meegenomen worden naar een bestemming die al lang op mijn verlanglijstje stond. Ik ben die dag twee keer in het Portugees toegezongen, we hebben een superleuke busboottocht gemaakt en heerlijk genoten van al het moois dat Lissabon te bieden had.
    Verjaardag vieren in het buitenland? Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Sterker nog, dit jaar vier ik het onder water in Egypte, ook een heerlijk vooruitzicht.

    • Lissabon vinden wij echt een super sfeervolle stad. Mooi verjaardagscadeau! Een verjaardag in Egypte klinkt ook heerlijk, ik wens je alvast heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *