boomkangoeroe

Foto van de maand ; boomkangoeroe in Australië

Fotograferen is al jaren mijn grote passie. Het liefst fotografeer ik mensen en natuur . Er is niets mooiers dan thuis al deze dierbare herinneringen nog eens te kunnen bekijken en het gevoel van het moment er weer bij te krijgen. Ik ben geduldig, maar tijdens mijn reizen ben ik niet diegene die uren op een plekje ligt en wacht op het perfecte moment. Mijn camera is goed, maar ik heb geen heel arsenaal aan extra spullen bij me. Zo ontstaan de spontane foto's waar ik jaren later nog steeds van geniet.

Iedere maand kies ik een foto uit waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

De foto van de maand februari 2017

Als je denkt dat Australië niets meer is dan rode woestijn en het Great Barrier Reef dan heb je het helemaal mis. Niets verraste ons meer dan de grote variatie aan natuur. Een van de meest bijzondere dingen in Australië vind ik persoonlijk de grote hoeveelheid aan unieke diersoorten die je (bijna) nergens anders aantreft. We zagen er enorm veel op onze twee langere reizen door het land. In het noorden van Queensland, in de Atherton Table Lands, zagen we deze boomkangoeroe met kleine oogjes en lange staart. Compleet verstopt tussen de takken,  bijna onzichtbaar voor het blote oog. Even werd er een oogje open gedaan, maar toen hij zag dat we niets deden ging hij prinsheerlijk verder met slapen. Wij bleven hem nog een tijd bekijken en wandelden toen verder. Op zoek naar nog zo'n bijzondere verschijning; de Platypus (of vogelbekdier).

 

Heb jij al een keer een reis naar Australië gemaakt en het geluk gehad de bijzondere boomkangoeroe te kunnen spotten?

Wat is jouw favoriete Australische dier?

 

Wil je nog meer van mijn mooiste foto's zien? Kijk dan eens op mijn pagina met alle foto's van de maand.

Of neem een kijkje op mijn Instagram account voor nog meer inspiratie!

delen is lief

21 reacties

  • De hoeveelheid aan en soort dieren maken het voor mij elke keer weer bijzonder om in Australië te zijn. Kangoeroes vind ik echt geweldig.

  • Dit is natuurlijk wel een heel bijzonder exemplaar. Kangoeroes zijn geweldig leuke dieren. Je kunt ze echt niet missen in Australië/ De boomkangoeroe is een ander verhaal, die is niet zo 1-2-3 te vinden.

 1. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een boomkangoeroe gehoord, dus ik heb weer wat geleerd vandaag ;p Wat een schattig beestje zeg, kan me voorstellen dat je super blij was om deze tegen te komen!

  • Dank je wel Martin. Ik vind de foto van de maand nog steeds heel leuk. Fotograferen is één van mijn passies, dus dat past goed bij mij.

 2. Wat een leuk beestje is dit, ik had er nooit van gehoord. Ik wil zeker eens naar Australië reizen. Voor de afwisselende natuur maar zeker ook om dit soort unieke dieren te spotten. Dan ben ik helemaal blij 🙂

  • De combo van mooie (bijzondere) dieren en (uitgestrekte) natuur is wat Australië zo bijzonder maakt voor mij. Dit soort ontmoetingen zijn de kers op de taart!

 3. Ach, wat een schatje! Tijdens onze reis door Australië zagen we ook ontzettend veel dieren. Tot aan wilde kamelen en buffels toe. (Ja, die zijn er echt. 🙂 ) Maar dit bijzondere dier zijn we helaas niet tegen gekomen.

 4. Wat een prachtig en bijzonder beest die boomkangoeroe. Ik had er ook nog nooit van gehoord eigenlijk. Ik heb ze nog nooit gezien, maar ben ook nog niet in Australië geweest. Net als vrijwel iedereen, wil ik hier heeeel graag een keer naar toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.