De Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef.

Aan de oostkust van Australië, in de azuurblauwe Coral Sea liggen de Whitsunday Islands. Beschermd door het Great Barrier Reef is de regio vooral beroemd om haar prachtige stranden en voor het maken van zeiltochten. De  Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef zijn prima te combineren in een korte trip.

Vanuit Arlie Beach, op het vasteland, kun je werkelijk de meest fraaie uitstapjes maken. In het dorp zijn diverse toeristenbureautjes die je met liefde één of meer dagen op pad sturen. En als je op- of in het water bent snap je direct waarom deze plaats al zolang een toeristenmagneet is. De zon staat stralend aan de hemel en om je heen glinstert het prachtige blauwe water. Grote groupers zweven door het water en felgekleurde tropische vissen knabbelen aan het koraal. Anemoonvisjes komen schuchter uit hun schuilplaats en schildpadden zwemmen onverstoorbaar naast. Er zijn eilanden met kleine verborgen strandjes, zeilbootjes genieten van de frisse wind. De dag eindigt regelmatig met een prachtige oranje zonsondergang.

Het Great Barrier Reef op.

Wij maakten een tocht naar het Great Barrier Reef en brachten de dag al snorkelend op Hardy Reef door. Voordat je daar bent vaar je eerst tussen de diverse groene eilanden door. Vervolgens ga je de open zee op. We gingen op een dag met flink veel wind en de tocht was pittig voor landrotten die zeeziek gevoelig zijn. Ik moest me echt goed op de horizon concentreren om niet ziek te worden.

Bij het rif zelf is een vast houten dek waar de boot aanlegt en vanaf daar kun je naar hartenlust snorkelen. Het dek ligt stil dus hier absoluut geen last van schommelen of zeeziekte. Wat we zagen was werkelijk prachtig. Er was zo veel vis,  zelfs voor ons snorkel- en duikfanaten zaten er veel nieuwe soorten tussen . Alleen bij de vlonder en om de boot rondhangen was al geweldig. Ik had de tijd van mijn leven om me aan het ankertouw van de boot voort te trekken terwijl er honderden visjes aan alle kanten om me heen zwommen. Een levensgroot aquarium! Dit was de tweede plek waar we het Great Barrief reef bekeken en weer was het een geweldige ervaring en het heftige boottochtje meer dan waard!

 

De Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef in foto's

In plaats van nog meer tekst laat ik in dit geval de foto's de rest van het verhaal vertellen. "One picture says more then a thousand words". 

rps20150516_235707

rps20150516_235353

rps20150516_235438

rps20150516_235529

rps20150517_092132

rps20150516_235552

rps20150516_235635

rps20150515_174339

 

Zou jij de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef ook combineren?

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Australië nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Australië pagina

 

 

 

Geplaatst in Australië, Oceanie, snorkelen en duiken.

4 reacties

  1. Prachtig beschreven. Zouden de grote regeringsleiders van het land en geldbeluste zakenlieden eens moeten lezen. Misschien zouden ze dan nog eens achter hun oren krabben met hun plannen om hier een vuilstortplaats te bouwen. Zo’n uniek en waanzinnig mooi gebied mag toch verstoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *