waterfall way Dorrigo

De Waterfall Way; roadtrip in het achterland van Byron Bay

De kust van New South Wales (grofweg tussen Sydney en Brisbane) is prachtig en  je kunt er gerust weken doorbrengen. Toch is het ook absoluut aan te bevelen, eigenlijk wel een must, om geregeld een detour te maken die meer landinwaarts gaat. Wij maakten een perfecte roadtrip die ons langs watervallen, kleine dorpjes en regenwoud bracht. De waterfall way Scenic Drive is een echte aanrader.

Onze route over de Waterfall Way.

In het achterland volgden wij de Waterfall Way scenic drive en plakten er zelf nog een stuk aan vast om zo een route te kunnen rijden die weer bij de kust eindigde. De rit bracht ons langs de volgende plaatsen: Port Macquarie - Urunga - Dorrigo - Bellingen -  Armidale - Glen Innes - Gibraltar Range NP - Grafton -  Byron Bay.

waterfallway route

 

De totale route is 729 kilometer. Hij is in 2 dagen af te leggen maar wij hadden de tijd en deden er een 4 dagen over. Het weer zat niet echt mee toen wij er waren eind april, de herfst ging over in de winter, het was nat en koud. Als dit niet het geval was geweest hadden we er zeker wat meer tijd voor uitgetrokken.

 

Watervallen en ongerept regenwoud.

De Waterfall Way brengt je steeds meer de bergen in tot in de plaats Armidale. Onderweg kom je, zoals de naam al verklapt, diverse watervallen tegen. Bij de plaats Dorrigo is er een prachtig nationaal park met ongerept regenwoud, een skywalk met uitzicht tot aan de kust, en diverse goed uitgezette wandelroutes. Het was eigenlijk de bedoeling om onderweg te kamperen maar vanwege het onverwacht frisse en natte weer hebben wij geslapen in het bijzondere Herritage hotel motel in Dorrigo. Onze kamer was geheel in oude stijl ingericht en zo groot dat we er gemakkelijk onze tent hebben kunnen laten opdrogen!

rps20150428_202515

 

Het landschap onderweg is heuvelachtig met stukken bos, weilanden en kleine dorpjes. Door al het hoogteverschil is het uitzicht geweldig en ik had de neiging om na iedere bocht weer uit te stappen en een foto te maken. De dorpjes zoals Bellingen, Armidale en Glen Innes zijn authentiek en hebben veel oude gebouwen. Ze zijn zeker de moeite waard om doorheen te lopen of een nacht te blijven slapen. Er zijn diverse nationale parken langs de route (denk bijvoorbeeld aan Wollombi Gorge of het New England NP) waar je goed kunt wandelen, picknicken of kunt kamperen.

Wat ons betreft is deze route de detour meer dan waard.

Let op:

  • In de bergen is het een stuk koeler. Wij hadden onze dikke trui en regenjas nodig!
  • Pas op voor overstekende koeien, koala's en kangoeroes.

Een paar impressiefoto's.

Het Dorrigo NP.

Waterfall Way Dorrigo National Park

 

 

De Waterfall Way Dorrigo National Park

De Dangar falls.

De Waterfall Way Dangar Falls

 

 

Glen Innes.

rps20150428_202836

Onderweg.

rps20150428_202731

rps20150428_202341

rps20150428_202441

Ik ben benieuwd wat je van deze route vond!

 

Heb je interesse in nog meer mooie roadtrips kijk dan op mijn roadtrips pagina.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat Australië nog meer te bieden heeft? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Australië pagina

 

 

Geplaatst in Australië, Oceanie, Roadtrips.

10 reacties

  1. Foto van het motel doet me ineens denken aan de prachtige Australische serie Flying Docters die lang geleden op televisie was. Het bestaat dus echt en nog steeds ook.

    • Ik vind Australië een land dat je echt met de auto moet verkennen. Er zijn zo veel mooie plekjes die je anders niet kunt bereiken. Zonder auto zie je ook veel moois hoor, maar eigen vervoer voegt hier echt iets toe.

    • Er zijn diverse plaatsen aan de route, de meerderheid is redelijk klein en soms een beetje “terug in de tijd”, als je snapt wat ik bedoel. (Wij vinden dat trouwens de charme van het wat minder bezochte Australië) Ik kan je Dorrigo wel aanbevelen, kleiner maar wel knus. Glenn Innes is wat groter en ook zeker een aanrader. Armidale is de grootste stad aan de route, die vond ik wat minder, maar de voorzieningen zijn wel weer wat beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *