de mooiste wandelroutes ter wereldtres torres torres del paine w trek

Reisdagboek Chili en Argentinië #3

Een mooi afscheid van Tierra del Fuego.

Nadat we lekker waren bijgetankt in het hotel in Ushuaia stapten we weer in ons camperbusje. We maakten een super wandeling door een prachtig veengebied naar Laguna Esmeralda.

Op de laatste dag maakten we een boottour naar een pinguin eiland en terug via het Beagle kanaal. We werden verrast door bijizonder wildlife als zeeleeuwen, diverse soorten walvissen en een grote groep bruine dolfijnen die lang met de boot meezwom. Ook op de ferry terug werden we vergezeld door diverse kleine dolfijnen, die leken op miniatuur orka's Wat een topervaring!

Lees hier alles over onze reis naar het einde van de wereld.

pitbog Laguna Esmeralda hike

whale near Ushuaia

De w-trek in Torres del Paine

Via Punta Arenas reden we naar Puerto Natales waar we ons voorbereidden op onze meerdaagse trekking in nationaal park Torres del Paine (Chili). We leverden onze camperbus in, met gemengde gevoelen, want wat hebben we genoten van die vrijheid. Tijd voor een nieuw avontuur waarvoor we al lang geleden alle campsites hadden geboekt.

Vijf dagen lang trokken we met volle bepakking, inclusief ons eten, de tent en dikke slaapzakken, over deze fameuze route. Waar geen weg recht is en je altijd omhoog of omlaag loopt. Gelukkig konden we op bepaalde stukken de grote backpacks even parkeren want het viel ons af en toe best zwaar. De uitdaging die we onszelf wilden stellen is wel geslaagd.

Na 5 dagen stonden we moe maar voldaan bij de tres torres, waar het park zijn naam aan verleend. We did it!

Lees hier meer over onze ervaring op de W-trek in Torres del Paine.

Grey glacier torres del paine w trek

Torres del paine w trek

tres torres torres del paine w trek

 

Buenos Aires.

Nadat we waren bijgetankt reisden we door richting Buenos Aires waar we via Air B&B een leuk appartement hadden gevonden in de wijk Recoleta. Met eigen balkon en dakterras.

We verkenden de stad te voet en genoten van de sfeer. ' s Avonds konden we gewoon lekker ons eigen potje koken.We bezochten het grote kerkhof en verkenden wijken als Palermo en San Telmo. Gewoon wat slenteren en de sfeer proeven van deze grote wereldstad.En natuurlijk ontbrak ook de nodige Street Art niet aan het programma.

Helaas werd ik eerst snotterig en keeg daarna darmklachten. Dag drie brachten we "thuis" door en daarna ws het tijd om verder te reizen.

Street Art Buenos Aires

Buenos Aires

Street Art Buenos Aires

 

 

Wereldwonder: de Iguazu watervallen.

Na een lange rit met de nachtbus kwamen we in het groene noordoosten van Argentinië waar we de Iguazu watervallen bezochten. Een enorm spektakel dat je echt met eigen ogen gezien moet hebben.

We bekeken de watervallen van de Argentijse én van de Braziliaanse kant wat weer een heel andere indruk gaf.

We regenden nat maar ook de watervallen zelf zorgden voor een enorm waterfestijn. Op dag twee brak de zon door en genoten we van de vlinders en de leuke neusbeertjes. ( pas op je tas met eten 😉).

Lees hier meer over onze ervaring bij de Iguazu watervallen.

Iguazu watervallen neusbeer

 

Jezuïtenkloosters  op het platteland.

Met de bus reisden we daarna een kleine 300 kilometer zuidelijker en bekeken we de oude Jezuïtenkloosters rondom het kleine plaatsje San Ignacio. Een mooie plek om het dagelijks leven op het platteland te aanschouwen en ons op maken voor de volgende nachtbus.

Next stop: Salta en de bergen van het westen. Tot daar!

 

Lees hier al mijn blogs over Chili en Argentinië.

 

Geplaatst in Argentinië, Chili, Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *