Traveltag: de 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist.

Een aantal weken geleden werd ik door Daphne gevraagd de Traveltag: Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist in te vullen. Deze tag is bedacht door Karin van Travel addict.

Het is niet zo moeilijk om bestemmingen te bedenken waar ik graag naartoe zou gaan, maar dingen die ik echt niet zou willen zien? Natuurlijk ga ik niet naar landen waar er oorlog is en verder kies ik het liefst landen waar het niet al te koud is of blijf ik de reisjes naar deze bestemmingen steeds naar achter schuiven als ik weer een trip kan plannen.  En toen mocht ik ineens meer op een perstrip naar Portugal, woohoo! en waren mijn dagen daarna gevuld met blogs, tweets en foto's van het prachtige Alentejo! Alweer zo'n bestemming die dus niet onderaan mijn bucketlist komt te staan! Welke bestemmingen wel? Dat lees je hier.

Traveltag: Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

@1 Iran.

Iran is zo'n land waar je mij écht niet naartoe moet sturen. (In plaats van Iran kun je hier ook diverse andere landen invullen) De laatste jaren zie ik steeds meer mooie dingen van het land voorbij komen maar ondanks dat wil ik er voor geen goud naartoe. Ik ben een fervent voorstander van de rechten van de vrouw en de vrijheden die er in onze tegenwoordige tijd zijn voor mij en mijn sexegenotes. Ik loop graag alleen over straat, kleed mij zoals ik wil (binnen bepaalde normen natuurlijk), beslis zelf en geniet van het vrije leven. Als ik dan hoor dat vrouwen tot zo veel dingen verplicht zijn dan ga ik helemaal steigeren.

Mijn vrijheden opgeven, never!!  Hoe mooi een land ook is en hoe vriendelijk de mensen ook zullen zijn.

@2 China

 

Jaren geleden was ik in Nepal en Tibet. Wat een bijzondere reis was dat en wat heb ik genoten van beide landen. In Tibet heb ik echt een hekel gekregen aan alles waar China voor staat. Begin jaren 50 is Tibet door China veroverd en geïntegreerd in de Volksrepubliek China.Wij mochten in 2000 als toeristen niet in lokale hotels slapen maar brachten onze nachten verplicht in Chinese staatshotels door, internet was er niet/deed het niet/was alleen in het Chinees. We moesten continu als groep langs controleposten, braaf in volgorde van de nummers die op onze paspoorten geplakt waren, omdat men niets van Engels snapte en ons wél moest controleren. We mochten geen contact hebben met de lokale bevolking omdat we ze eens op andere ideeën zouden brengen. In Lhasa, de hoofdstad, liep er enorm veel politie op straat die continu controleerde of wij vooral maar geen contact maakten met Tibetanen. En dat terwijl de mensen uit Tibet zo ontzettend lief zijn! Dat wij onze reis, wegens vluchtwijzigingen, afsloten in Peking was op dat moment zeker geen gouden greep en ik heb me drie dagen lang lief moeten gedragen.

In de loop der jaren heb ik diverse keren gehoord dat de Chinese burgers veel dingen niet mogen of kunnen en dat er met harde hand ingegrepen wordt als er geprotesteerd wordt.  Het schenden van mensenrechten is helaas nog steeds een werkelijk feit.

Ook China is een prachtig land, en ik denk dat ook hier de meeste bewoners hier zeer vriendelijk zijn en dat ons toerisme van harte welkom is. Frank wil graag naar China, maar ik nu nog éven niet.

 

@3-Siberië

Op nummer drie staat een deel van Rusland waar ik mij ook echt niet zie rondlopen. Ik kijk graag naar documentaires over dit bijzondere deel van de wereld; prachtig! Maar de temperatuur houdt me tegen. Ik ben een echte koukleum; heb onder de 10 graden boven nul handschoenen aan, tussen 0 en 5 graden wintertenen, witte vingers, statische haren, kloven in de lippen en vingers en ik krijg de hele dag elektrische schokken van deurklinken, kachels en eigenlijk wel alle metalen voorwerpen. Als de temperatuur onder nul daalt dan blijf ik eigenlijk het liefst binnen met een warme kruik, chocomel en een dikke fleece deken en bid dat de winter snel voorbij is. Natuurlijk kan ik best genieten van de strakke blauwe lucht en witte sneeuw op de velden; als dat 1 week per jaar is en ik dan ook niet hoef te werken dan is het helemaal goed! Sinds ik niet meer in het onderwijs werk probeer ik steevast de winter voor kortere of langere tijd te ontvluchten en vind je me als het lukt in warmere oorden.

Sorry Siberië, misschien in een volgend leven.

Traveltag de 3 bestemmingen onderaan je bucketlist

 

Bij deze zou ik graag willen weten wat de 3 landen zijn onderaan de bucketlist zijn van:

 

Melissa van Grenzeloosreizen

Annemarie van Is het nog ver?

Wanda van Wanda wandelt

Marcella van Marcella Molenaar

Carolien van Alcana

 

Heb jij ook bestemmingen die echt onderaan je bucketlist staan? Ik ben benieuwd.

 

Geplaatst in From the heart, Ivonne, tags.

18 reacties

 1. Iran ga ik met kerst bezoeken en in China en Siberië was ik in 2006 🙂 Grappig hoe smaken en meningen kunnen verschillen.

  Ik heb gemerkt dat veel mensen in onderdrukte landen juist blij zijn met de komst van toeristen. Dat deze toeristen juist een toegangsdeur naar de buitenwereld vormen. En dat juist die contracten met vrije landen de denkwijze van mensen positief kan beïnvloeden.

  • Ik snap precies wat jij bedoelt Jenny en daarom is reizen juist ook weer zo lastig! Het is broodnodig dat er toeristen naar deze landen toegaan en gelukkig zijn we vrij in onze keuze om te gaan waar we willen! Zo heb ik mijn twijfels gehad over Myanmar maar ben ik echt blij dat ik er afgelopen maart naartoe ben geweest!

 2. Hahaha snap dat wintertenen en statische haren je tegen houden. Geen Siberië voor jou zo te lezen! China begrijp ik enerzijds wel, anderzijds fascineert het land ook wel weer. Een reden waarom ik het wel zou bezoeken. Maar begrijp ook dat als je ‘de andere kant van het verhaal’ hebt gezien dat je daar anders over denkt! Leuk dat je de tag hebt ingevuld Ivonne!

  • Over China heb ik dus een heel dubbel gevoel. Ik vind wat ik van het land zie heel mooi maar die nare smaak in de mond gaat (nog) niet weg. Het was best lastig om de tag in te vullen, ik zat al een tijd te broeden en “ineens” kwam de tekst vanmiddag zo naar buiten rollen. Graag gedaan:)

  • Of alleen als ik vrij ben, met de moonboots en dikke winterkleren aan in de maagdelijke sneeuw. Dat het nog zo lekker kraakt onder je voeten en dan foto’s maken!

 3. Leuke tag! Ga er binnenkort eens voor zitten. Iran zou ik juist wel heen willen, lijkt mij een super mooi en interessant land. Vooral juist omdat het in die regio wel toegankelijk is. En China en Syberië kan ik wel inkomen, al zou ik toch wel een kijkje willen nemen in China hoor!

 4. Wat zielig voor Siberië. ;)..

  Ik vind het lastig om te zeggen om juist landen te ‘boycotten’, vanwege de regels daar. Misschien het te bezoeken en proberen de lokale bevolking te laten weten dat het ook anders kan, misschien is het soms ook te idealistisch.. Blijf het toch hopen..

  • Ik snap wel wat je zegt (en wat iedereen zegt) en dit blijft lastig bij veel reisbestemmingen. Ik was na jaren twijfelen in India en Myanmar en vond het geweldig, ondanks (politieke) dingen waar ik het niet mee eens ben. Hetzelfde gold voor Zuid Afrika toen ik er was. Natuurlijk is het lastig om te beslissen wat je wel of niet meeweegt in een beslissing om op pad te gaan en of je er nu goed of juist niet goed aan doet. Het blijft een eeuwige puzzel.

 5. Grappige tag … ik ga d’r eens over nadenken. Ik was in Siberië in de zomer. Drie dagen in Irkoetsk en het Baikalmeer. Dat vond ik een mooie stop op mijn reis van Moskou naar Ulan Bator. Ik denk dat Libië en de Centraal Afrikaanse Republiek in mijn lijstje zullen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *