route door west Amerika, Death Valley

My footprints-2; een koude lente en een lange reis

Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden, wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Vanaf vandaag elke drie maanden een overzicht en vandaag het tweede deel: my footprints-2, een koude lente en een lange reis .

Een koude lente

De maand april stond in het teken van de lente, maar wat was het koud dit voorjaar! Ik ging er zo veel mogelijk op uit en pakte iedere kans die ik had om te genieten van de mooie Nederlandse natuur. Zo wandelde ik op één van die weinige echte heerlijke dagen het Nywelepad (een klompenpad), een voor mij nieuw fenomeen dat absoluut naar meer smaakte. Met vriendinnen wandelde ik in het prachtige gebied van de Oisterwijkse vennen en later bij de Mortelen en genoot van de mooiste natuur in mijn eigen Brabant. Ik vierde mijn 50e verjaardag en werd overstelpt met kaartjes, mails, en andere felicitaties, geweldig! Van Frank kreeg ik een weekendje cadeau en we besloten naar de Betuwe te gaan om de bloesem van dichtbij te bekijken. Helaas wilde het weer niet helemaal meewerken die dagen. We hadden hagel, natte sneeuw en veel tegenwind tijdens onze fietstochten, maar de bloesem was prachtig, en af en toe scheen het zonnetje en was de lucht strakblauw! Met mijn ouders, broer en neefjes ging ik een dagje naar Burgers Zoo in Arnhem en we sloten af in een pannenkoekenrestaurant. Na al dat gezelligs was het tijd om ons verder voor te bereiden op onze grote roadtrip; 3 maanden door het westen van de USA!

bloesem in de Betuwe9

 

Op de valreep kreeg ik nog een leuk bericht. Ik had bij een winaktie van Marcella dit gave t-shirt van Ik wil meer Reizen gewonnen. Deze traveladdict is er helemaal klaar voor! Daarnaast werd het in mei prachtig weer en kon ik me in de tuin lekker uitleven met de hogedrukspuit en mijn witte beentjes alvast een beetje aan het zonnetje laten wennen op de tennisbaan.

gewonnentshirt

 

 

De grote roadtrip naar het westen van Amerika.

8 mei was het zover, een jarenlange wens kwam in vervulling  Drie maanden lang met de auto en tent rondtrekken langs heel veel mooie plekken en de meest geweldige natuurgebieden. We startten in Las Vegas en maakten een rondje langs o.a. Death valley, Zion, Bryce, Arches en de Grand Canyon. Onze tent stond op de de leukste plekken en we wandelen heel veel gave wandelingen die onze kuitspieren voor flinke uitdagingen stelden.

rps20160522_222742
rps20160518_143659
Via de route 66 reden we naar het westen en daarna naar de kust bij San Diego waar we snorkelden met zeehonden en zeeleeuwen. De kuststreek was gegeweldig mooi maar ook geregeld mistig en in Yosemite genoten we van watervallen en de laatste sneeuw. Natuurlijk zagen we ook LA en San Francisco waar we voor de verandering een dag de fiets pakten.

IMG_20160626_093616

 

rps20160620_175232

 

Het internet op campsites is vaak beperkt dus blogs schrijven kwam er minder van dan ik wilde want wat is er veel moois om te delen. Later volgt er zeker meer dus houdt mijn blog in de gaten! Op dit moment zijn we ruim 50 dagen onderweg en we hebben NOG GEEN ENKELE DAG MET REGEN GEHAD, is dat niet fantastisch!

 

Nog 1 dag en dan is het alweer juli en gaan we de laatsteruime maand van onze reis in. We gaan langzaam aan California verlaten en richting het noorden waar er nog diverse prachtige plekken op ons wachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Seattle, Glacier NP, Yellowstone en Grand Teton?

 

 

Op naar het volgende kwartaal, ik heb er reuze zin in. Jij ook?

 

 

 

 

Wil je weten wat we al zagen tijdens onze geweldige roadtrip? Kijk dan zeker eens op mijn pagina van Verenigde Staten  

 

 

rps20160609_204555

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk, What makes me happy, wie zit er achter myfootprints.

4 reacties

    • Ha, gelukkig wonen wij in Brabant, dus ons huis staat er nog 😊. We gaan nu richting het noorden, dus wel meer kans op natter en koudr weer, we zullen het gaan zien. Ik ben geen fan van regen, dus ik zie er wel een beetje tegenop, maar de natuur is dan wel weer erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *