My footprints-1; een nieuwe rubriek.

Tijd voor een nieuwe rubriek. Aan het eind van ieder kwartaal  geef ik je in "my footprints" een update van dingen waar ik me de laatste tijd zoal mee bezig heb gehouden, wat er in de planning zit, waar ik blij of juist niet zo blij van werd. Een leuke manier om je een klein kijkje achter de schermen te geven in het leven van de blogger achter al die verhalen. Vanaf vandaag elke drie maanden een overzicht en vandaag het eerste deel: my footprints-1, een nieuwe rubriek.

Joepie, de lente komt eraan!

Wat ben ik blij dat het weer lente begint te worden, mijn favoriete jaargetijde. De afgelopen winter bleven we voor het eerst sinds jaren weer thuis en hoewel het geen strenge winter was heb ik toch een ruime maand gehoest en geproest, iets wat helaas hoort bij mijn invalwerk in het onderwijs waar ik steevast ieder virusje mee lijk te pikken. Ik kijk echt uit naar de kleuren van de lente en het groen van het zonnetje en geniet van de fleurige narcissen en hyacinten en de eerste bloemen van mijn magnolia. In afwachting van die warme dagen kocht ik alvast wat gezellige viooltjes om de tuin verder op te fleuren en vond ik bij de Action dit gave insectenhuis. Als het goed is is die straks gevuld met bijtjes, lieveheersbeestjes en andere insecten.

insectenhuis

Weer aan het sporten

Na een lange tijd van uitstel zijn we per 1 januari weer lid geworden van de sportschool en heb ik de hele winter elke week een uur tennistraining gehad. We zijn geregeld aan de wandel, hoewel dat  minder is dan we willen omdat Frank voor het werk veel tijd van huis is. In mei gaan we weer op reis en dan komt het vast helemaal goed met wandelen in Amerika! Na een dramatisch slecht tennisjaar in 2015 ben ik vol goede moed gestart aan het nieuwe seizoen. Mijn eerste tennistoernooi stond helaas in het teken van ziek zijn en elke wedstrijd vechten tegen een moe lijf. Ik struikelde uiteindelijk in de halve finale en daar was ik wel teleurgesteld over maar het gaat weer zó veel beter dan vorig jaar dus ik ben tevreden.

my footprints1

Happy days, de finalisten bij TV Bokt. Zou het dit jaar weer gaan lukken?

 

Korte trips en onze nieuwe reisplannen.

Hoewel ik in de wintermaanden geen grotere reis maakte stonden er wel twee leuke korte trips op het programma. Zo verkende ik in februari met een aantal bloggers het gezellige Leuven een stad die ik zeker op een zomers weekend nog eens ga bezoeken. Daarnaast was ik in maart een aantal dagen in Portugal waar ik de wat minder bekende Alto Minho regio in het noorden van het land verkende en genoot van een zonnige dag in het sfeervolle Porto.

porto6

 

De afgelopen weken werd er duidelijk dat de klus van Frank eind april eindigt en dus werden er plannen gesmeed voor een nieuwe reis. Vanaf 8 mei gaan we met de auto en tent 3 maanden naar het westen van de Verenigde Staten. Dit deel van het land staat al  jaren op mijn bucketlist en nu gaat het er dan eindelijk van komen. Ik kom steeds meer mooie plekken tegen die we moeten zien en kreeg ook veel goede tips van jullie dus ik wil het liefst morgen al vertrekken. Het is zo heerlijk om weer iets langer weg te kunnen en alle tijd te hebben om dit prachtige gebied uitgebreid te gaan bekijken. Vlinders in de buik!

In het tweede deel van het jaar staat er een bloggers weekend in Friesland op de planning en is er genoeg ruimte voor andere plannen. Leuke ideeën genoeg, dus ik verwacht dat de agenda snel gevuld zal worden.

my footprints

In Amerika is alles much bigger!

Gezellige afspraken en feestjes

De afgelopen maanden stonden er diverse leuke afspraken met vrienden in de agenda. Zo genoot ik twee keer een dag van bijkletsen en relaxen in de sauna, wandelden we een dag met vrienden en gooiden een balletje op de bowlingbaan met andere vrienden. Alles vergezeld van een lekker hapje eten en drinken. We hadden diverse verjaardagsfeestjes en zijn druk geweest met het uitwerken van leuke plannen voor de 25-jarige bruiloft van mijn schoonzus en zwager van volgende week.

Zoals je wel hebt kunnen lezen duurt het niet lang meer voordat ik 50 jaar wordt. Een leeftijd waar ik voor het eerst wat meer bewust bij stil sta en ik "schreef het van me af" in een humoristisch blog. Over het vieren van deze verjaardag heb ik lang gedacht maar uiteindelijk ga ik op de dag zelf op pad met mijn broer,schoonzus,neefjes en ouders en kies nu niet voor het groots vieren omdat dat zou betekenen dat mijn moeder er dan niet bij zou zijn. We starten met koffie en gebak bij mijn ouders, daarna rijden we richting Burgers Zoo en sluiten af met een pannenkoek in Schaarsbergen. Echt zo'n gezellige familiedag en nu maar hopen dat het net zulk lekker weer is als de laatste jaren het geval was!

Mijn beste gelezen blogs in het eerste kwartaal

Het is altijd interessant om te lezen welke dingen mensen zoeken, en vinden, op mijn blog. Het geeft een mooi inzicht wat er leeft onder lezers en er is niets leuker dan te zien hoe mensen met een gerichte zoekterm uiteindelijk op één van mijn verhalen terecht komen.

Zo is het meest gelezen blog de afgelopen tijd een bijzondere waarin ik vertel over de verslavende gewoonte van het kauwen van de betel quid in Myanmar.  Kauwen en spugen; de verslavende werking van betel quid

Het blog Help ik word 50  waarin ik met enige zelfspot over mijn naderende 50 jarige leeftijd schreef, is ook een groot succes en ik moet eerlijk bekennen dat ik hem zelf ook nog steeds heel leuk vind.

Hollanders; kaas,drop, water,molens, klompen en tulpen! Het blog met al mijn tips waar je dit jaar de tulpen kunt zien  Bollenvelden bekijken in Nederland is nog niet zo lang geleden geschreven maar nu al veel gelezen.

Ik klaagde weleens dat mijn blogs over Australië niet zo goed gevonden werden maar de laatste tijd komt daar verandering in, leuk!  Hoe houd je Sydney betaalbaar komt met stip binnen in de top 5. En terecht, Sydney is geweldig maar een paar tips om het budget iets meer onder controle te houden zijn best welkom in deze dure stad.

Thailand is een land waar  Nederlanders en Belgen graag op vakantie gaan en het bericht dat (nog steeds) veel gelezen wordt 5 goede redenen om wat langer in Krabi Town te blijven is een mooie hekkensluiter van deze top 5.

 

Ik ben benieuwd welke berichten er volgend kwartaal het best gelezen zijn. Wie weet wel één van de verhalen over al die geweldige plekken die we vanaf mei in de Verenigde Staten gaan bekijken!

rps20150318_211806

 

 

Trots op my footprints

Na ruim een jaar bloggen kan ik gerust zeggen dat ik er trots op ben wat ik allemaal bereikt heb met my footprints. Mijn blog wordt steeds meer gevonden en ook mijn social media rondom het blog groeien op een natuurlijke manier steeds door.Ik post nog steeds op regelmatige basis en wil daar vooral lekker mee door gaan! Het zal niet lang meer duren of ik ga de 1000 volgers op Instagram aantikken. Stiekem had ik gehoopt na het Paas weekend dat getal te passeren maar ik moet nog iets meer geduld hebben en dan weer op naar de volgende mijlpaal! 

Volg jij mij al op Instagram , Facebook en/of Twitter ? Dat zou ik natuurlijk geweldig leuk vinden!

 

Wat vinden jullie van deze nieuwe rubriek? Zijn er dingen waar je graag wat meer over wilt weten als ik volgend kwartaal het volgende deel schrijf?

 

 

Geplaatst in Ivonne, kwartaaloverzicht, persoonlijk, What makes me happy, wie zit er achter myfootprints.

14 reacties

 1. Wat leuk om te lezen Ivonne en wat een gaaf vooruitzicht om 3 hele maanden op pad te zijn straks! Eindelijk tijd om te wandelen. Wij moeten dit in NL eens wat meer gaan doen eigenlijk. Gelukkig kunnen we steeds meer naar buiten nu de lente er echt lijkt te zijn… ook mijn favoriete jaargetijde!

 2. Leuke nieuwe rubriek! Ook een heerlijk vooruitzicht jullie reis! Leuk ook te horen dat het steeds beter gaat met je blog, ik merk dat zelf ook bij mijn blog. Zo leuk! Op Instagram doe je het echt goed!!! Trots mag je zijn! Ik ben net de 200 gepasseerd haha

  • Ja he, ik heb zo’n zin in Amerika en het is al zo snel! Ik ben zo benieuwd wanneer ik nu door die 1000 grens ga op Instagram. Ik weet nog goed dat ik ook zo lang bezig was om boven de 100 volgers te komen, spannend!

 3. Leuke nieuwe rubriek! Met name je vaste volgers vinden het toch wel leuk om van tijd tot tijd een kijkje achter de schermen te nemen 😉

  Helaas ben ik er dit jaar niet bij in september, dus je moet op zoek naar een nieuwe kamergenoot…

 4. Oooo wat lekker drie maanden naar de US! Wij zijn – alweer een eeuwigheid geleden – naar die kant van de US geweest. Erg leuk en erg mooi, maar wij hadden maar twee weken. We zitten er nu over te denken om eind van het jaar naar Florida of in ieder geval die kant te gaan. Ligt nog even aan hoe goed ik dan wel of niet loop, alhoewel Amerika natuurlijk het land bij uitstek is voor als je dat niet kunt. Haha… Leuke nieuwe rubriek ook!

  • Amerika is inderdaad een land dat de automobilist van alle gemakken voorziet, maar het is toch wel erg fijn als je wat meer mobiel bent! Ik hoop voor je dat de enkel geen belemmering meer is tegen die tijd. Wij woonden net boven Florida en hebber er in die periode regelmatig een tijdje doorgebracht, lekker vooruitzicht!

  • Helaas heb ik in het afgelopen toernooi ALLES verloren, maar wel lekker gespeeld tegen goede tegenstanders. Vorig jaar verloor ik ook maar speelde niet goed, dat maakt toch wel een echt groot verschil, hoewel ik natuurlijk liever wil winnen;) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *