Mijn mooiste reisjaar tag.

Van Lotte kreeg ik niet zo lang geleden de tag die Daphne bedacht heeft. Alweer zo'n leuke tag waarin gevraagd wordt om mijn mooiste reisjaar te kiezen. De keus was snel gemaakt want hoewel ik de laatste jaren, sinds ik Frank ken, eigenlijk alleen maar leuke reisjaren heb gehad (hoewel, er was dat jaar dat we 2 weken vakantie hadden en verder alleen gewerkt hebben, niet echt een aanrader achteraf bekeken 🙂 ) steekt het jaar 2015 er voor mij echt bovenuit.

Wat deed ik allemaal in mijn mooiste reisjaar ?

Na het vieren van oud en nieuw en een gezellig weekend met ons gezin in Braamt i.v.m. de bruiloft van mijn ouders begonnen de voorbereidingen van onze eerste reis van dit jaar en dit was gelijk een hele bijzondere waarin we vijf maanden lang op pad waren. Echt genieten is dat voor mij op zo'n lange reis; je hebt alle tijd, hoeft de wekker niet zetten en ziet wel wat je de dag erop doet. De eerste twee maanden trokken we met het openbaar vervoer en met de rugzak door het zuiden van Thailand en Myanmar. In Thailand waren we al een aantal keer maar met uitzondering van Koh Tao bezochten we nog nooit het Zuiden. We hebben ons vooral gelaafd aan de zon, het lekkere eten en het snorkelen en duiken. Tropische paradijsjes, karstbergen, het bijzondere Khao Sok Nationaal park,  fraaie ritjes met de brommer en relaxen waren aan de orde van de dag. In Myanmar maakten we kennis met de lieve mensen, maakten we een geweldige trekking in het noorden en werd ik spontaan verliefd op een land dat nog aan de beginfase staat van het toerisme. Zo puur, heerlijk! Terwijl ik dit schrijf zit men er midden in de verkiezingen en ik ben benieuwd wat dit voor het land gaat betekenen.

authentiek3

Het vervolg van de lange reis.

Na deze twee maanden trokken we nog een kleine drie maanden door het Oosten van Australië. We zaten een ruime week in een via AirB&B gehuurd appartement in Sydney om vervolgens  langs de kust met de auto en ons kleine 2 persoons tentje omhoog te rijden tot aan het Daintree Nationaal Park. Hoewel de kust van Australië fantastisch is doken we geregeld een paar dagen met een detour het binnenland in. Zo reden over de geweldige Waterfall Way en gingen op zoek naar de platypus in het Eungella NP. Het meest bijzondere deel van onze roadtrip was die over de Great Inland Way die weer een heel ander beeld van Australië laat zien. Rood zand, wuivend gras, roadtrains, mini dorpjes en overstekend vee en wildlife.  Het was ook geweldig leuk om een aantal dagen bij vriendin Inge en haar man in Brisbane te logeren. Ondanks het feit dat de weergoden ons niet zo gunstig gezind waren als we van te voren gedacht (en gehoopt) hadden was het een geweldige trip en komen we zeker nog eens terug in Australië!

20150506_082502

 

Na een stopover van een paar dagen in het moderne, maar toch typisch Aziatische, Singapore kwam een eind aan al dat plezier en stonden we eind juni weer met beide voeten op Nederlandse bodem. De twee weken erop hadden we allebei nog vrij maar de dagen waren snel gevuld met het bezoeken van familie en vrienden. Daarna begon "het echte leven" weer en het was best wel even wennen om  na al die tijd weer op tijd op te moeten staan en te gaan werken.

gardens by 1

 

Een verrassing als tussendoortje.

Twee weken later boekte Frank als verrassing voor mij een bovenwoning in Parijs en zo kwam het dat we half juli een paar dagen in deze heerlijke stad doorbrachten. De laatste keer dat ik er was bleek alweer bijna 9 jaar geleden te zijn op was één van de eerste tripjes die Frank en ik als kersvers verliefd stelletje maakten; hoog tijd om een keer terug te gaan! Omdat ik al vaker in Parijs was bezochten we een aantal  minder bekende wijken en genoten van de open lucht festivals in de stad.

parijs16

 

 

Reisbloggers ontmoeten in Maastricht.

Eind september was mijn volgende uitstapje. Het was maar één dag, maar zeker een hele leuke. Ik ontmoette een groep gezellige bloggers in Maastricht, we maakten een mooie stadswandeling en natuurlijk werden er onder het genot van een hapje en drankje de nodige verhalen en ervaringen uitgewisseld. Het is ons zo goed bevallen dat we inmiddels bezig zijn een tweede dag te plannen bij onze Belgische buren in Leuven en ik heb er al reuze zin in! Brabantse en Belgische bloggers die aan willen sluiten zijn van harte welkom!

maastricht8

 

Op persreis naar Portugal

Van 13 t/m 17 oktober zat ik in Portugal en bezocht daar de voor mij totaal onbekende regio Alentejo. Ik was nog niet eerder in Portugal en genoot met volle teugen. Alentejo is een bijzondere regio; landelijk en  rustig met maar 5 % van het totale inwonersaantal op een derde deel van de totale Portugese oppervlakte. Ik werd verliefd op de fraaie stadjes , genoot van het natuurlijke leven, het lekkere eten en het enthousiasme van alle mensen die ons "hun" Alentejo lieten zien.  Een regio waar ik zeker een keer terug moet keren!

Marvão17

 

Het Lauwersmeer

Het afgelopen weekend was ik op een bloggersevent in het noorden van Friesland. Samen met een aantal andere bloggers verkende ik het gebied rondom het Lauwersmeer. Een regio die mij blij maakt en die geweldig leuk is voor een outdoor en natuurliefhebber als ik. Naast een netwerk avond met lokale ondernemers hadden we veel tijd om diverse dingen in het veelzijdige gebied te bezoeken.Mijn allereerste sneak preview van het gebied heb ik al geschreven, maar er volgen nog meer verhalen over dit mooie stukje in ons eigen kikkerlandje. Houd mijn blog dus in de gaten voor meer verhalen of zoek op Twitter en Instagram onder #BELM15 en #lauwersmore !

moddergat5

 

Het vervolg van mijn mooiste reisjaar.....

De laatste 2 maanden van het jaar zijn begonnen en er staat na de sinterklaas nog een  weekend trip naar Groningen op het programma. Daar ga ik met Frank een paar nachten midden in het centrum slapen en van de gezellige sfeer genieten. Ik heb afgesproken met een aantal bloggers om  een stadswandeling te maken en daarna een drankje met wat lekkers te nemen. Dat gaat dus helemaal goed komen daar in het hoge noorden! En daarmee is een eind gekomen aan mijn mooiste reisjaar, hoewel je natuurlijk nooit weet of er nog een konijn uit de hoge hoed komt......

 

Ik ben benieuwd wat het mooiste reisjaar was van Marcella, Annemarie, Laura, Sigrid en Kimber. !

Geplaatst in Ivonne, tags, What makes me happy.

10 reacties

    • Ja, dat was zeker een lieve verrassing van Frank! Terug naar de stad waar één van onze eerste trips als verliefd stel naartoe ging. Ik heb nog steeds moeite met het Nederlandse ritme, zeker nu het winter wordt en we waarschijnlijk de hele winter thuisblijven. De schouders eronder dus, dikke handschoenen en een heerlijke wollen das gekocht 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *