Dit ben ik-tag: 10 feiten over mijzelf.

Deze week kwam ik op het blog van Marcella een leuke tag tegen. Oorspronkelijk is deze "dit ben ik-tag" bedacht door Jessica en ik vind het een hele leuke manier om de blogger achter de reisverhalen weer een stukje beter te leren kennen. Ik wilde eigenlijk even wachten maar het was zo leuk om dit te schrijven dat het verhaal binnen no time klaar was. Deze keer dus meer over mij!

dit ben ik-tag3

Ik houd enorm veel van snoepen!

Als je mij ziet zul je het vast niet geloven, maar ik ben eigenlijk een enorme snoeperd en als ik eenmaal begonnen ben met iets lekkers kan ik bijna niet meer stoppen. Zo eet ik met gemak een hele Bonbonbloc achter elkaar op om dan nog steeds zin  in iets lekkers te hebben. Hoe vaak ik niet in de winkel sta en het lekkers al in mijn mandje heb liggen om het vervolgens weer terug te leggen, nog een keer te pakken, weer terug te leggen en dan zo snel mogelijk naar de kassa te lopen. Niet in huis hebben is voor mij de beste remedie om die snoeplust aan te pakken!

Ik kan heel slecht tegen ruzie maken

Ik word heel onzeker van ruzie maken en voel me nog heel lang vervelend als ik met iemand onenigheid heb gehad. Op de tennisbaan gebeurt het me geregeld dat ik, na onenigheid over een punt, me er daarna nog zo rot over voel dat ik het volgende punt, of soms zelfs de hele game verlies. 

Ik vloog voor het eerst toen ik 26 was

Als je mijn verhalen leest lijkt het wel of ik mijn hele leven al met het vliegtuig op pad ga, maar niets is minder waar. Als tiener was ik enorm jaloers toen mijn broer met zijn hartsvriend en familie  een week naar Griekenland ging en zelf stapte ik pas jaren later voor het eerst in een vliegtuig. Met een vriendin vloog ik naar Londen en we genoten met volle teugen, we leken wel twee kleine schoolmeisjes. Inmiddels heb ik heel wat afgevlogen en vind het nog steeds de perfecte manier om snel ergens te komen. Eenmaal op de plaats van bestemming probeer ik het vliegtuig te laten wat het is en reis graag met het O.V. of de (eigen) auto.

Ik wilde vroeger graag stewardess worden

Al lang voor ik ooit een vliegtuig in stapte wilde ik al stewardess worden maar helaas werd ik met mijn 1meter 85 afgewezen. Toen wij in Amerika woonden heb ik nog een keer op een baan als stewardess gesolliciteerd en vloog ik voor het gesprek "even" op en neer van Atlanta naar Chicago.

Ik ben extreem zuinig

Ik ben heel slecht in het wegdoen van spullen als ze nog te gebruiken zijn. Op zich een prima eigenschap, maar niet altijd handig zo bleek tijdens een bergwandeling in de Alpujarraz.(Andalusië). Mijn wandelschoenen waren al een tijd op het randje van op en toen ik tijdens die wandeling door een plas liep lieten spontaan mijn beide zolen voor driekwart los. Aangezien we zeker 10 kilometer van de dichtstbijzijnde beschaving af zaten heb ik met mijn schoenveters  en strap van de rugzak de zool provisorisch aan de schoen geknoopt en zo kon ik gelukkig de wandeling uit lopen.

dit ben ik-tag

Ik ben een echt avondmens

Om een uur of 11 's avonds begin ik pas echt op gang te komen en op werkdagen moet ik mezelf echt dwingen om op tijd naar bed te gaan. 's Morgens vroeg kun je me beter even mijn gang laten gaan en er moet wel echt een goede reden zijn wil ik op reis vroeg op staan. Op mijn blog vind je meer foto's van zonsondergangen dan van een zonsopkomst 😉

Ik ben bang om te verdrinken

Waar het vandaan komt weet ik niet, maar als kind was ik vroeger al als de dood dat er in het zwembad iemand op me zou springen en dat ik dan niet meer boven kon komen. Ik deed meer dan twee jaar over het halen van mijn B-diploma en toen ik eindelijk af mocht zwemmen had ik mijn ogen dicht onder water en zwom ik zo scheef dat ik nog een keer moest duiken. Toen Frank en ik in Amerika woonden heb ik mijn duikbrevet gehaald en samen met hem heb ik 50 duiken gemaakt, maar helaas werd ik iedere keer dat we doken angstiger. Ik snorkel nog steeds, maar het liefst gewoon vanaf de kant zodat ik alles zelf onder controle heb. Slapen op een nachtboot? Als het écht niet anders kan!

Ik ben stapelgek op dieren

Ik kocht mijn eerste eigen konijn op het moment dat ik wist dat ik ging samenwonen omdat ik écht niet meer kon wachten. Tot een paar jaar geleden heb ik altijd cavia's en konijnen gehad. De eerste paar kwamen uit de dierenwinkel en de dieren die ik daarna had waren allemaal adoptiekinderen. Ik heb diverse cavia's en konijnen die bij anderen weg moesten in huis genomen en het was altijd reuze gezellig. Mijn oudste cavia werd 7 en mijn oudste konijn 11, tranen met tuiten huilde ik als er één dood ging en ze zijn allemaal in de eigen tuin begraven.

Inmiddels heb ik geen dieren meer omdat ons leven veel te onregelmatig is, maar Frank en ik fantaseren stiekem weleens van een gesetteld leven op de boerderij met honden, katten en een echte pony in de wei! En tijdens mijn wandelingen en reizen ga ik graag op zoek naar het mooiste wildlife!

Ik wil een huis in het buitenland

Ken je programma's als "Escape to the country", "Wanted Down under" en "Droomhuis gezocht" ? Ik vreet ze stuk voor stuk en droom al jaren van een prachtig huisje in het buitenland. Het liefst binnen loopafstand van een schattig dorpje, midden in de natuur met overal van die geweldige terrassen met uitzicht op de bergen en niet te ver van het strand.

dit ben ik-tag1

 

 

Vond je het leuk om meer persoonlijke dingen over mij te lezen dan ben je misschien ook wel nieuwsgierig naar:

Tag; top 5 bijzondere overnachtingen

Lief dagboek

De reisfotografie tag

Tag; Mijn 5 meest favoriete accommodaties

 

 

Als je de dit ben ik-tag over wilt nemen verwijs dan wel even naar Jessica!

 

 

 

 

 

Geplaatst in Ivonne, tags, wie zit er achter myfootprints.

20 reacties

 1. Hoe gaaf, veel dingen heb ik ook zo. Snoep op 1, ik kan dan niet stoppen 😉 Heeerlijk! Vanwege een allergie mag ik niet alles meer eten, wel zo veilig.
  Huis in t buitenland, graag! En avondmens, ik ook! Dan werk ik veel productiever, ik hou van de avond en het begin van de nacht.

 2. Ik word altijd zo vrolijk van het lezen van deze tag, bloggers komen met zulke verrassende feitjes 🙂 Leuk om je een beetje beter te leren kennen! Wel dapper trouwens dat je alsnog je duikbrevet hebt gehaald met zo’n angst. Mijn zusje is onwijs bang voor de oceaan, dus ik was ontzettend trots op haar toen ze met mij samen ging snorkelen in Belize. Voor sommigen lijkt dat misschien niet zo speciaal, maar ik weet hoe eng zij het vindt.

  • Het is inderdaad een hele leuke tag!Grappig, ik ben verder echt niet bang aangelegd, maar als je eenmaal zoiets hebt…Het is niet uit te leggen wat een grote of kleine angst met je doet tot je het zelf ervaart. Ik had zo graag met Frank willen blijven duiken, zeker omdat we zoveel reizen samen, maar helaas. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen!

 3. Leuke tag inderdaad! Ik ga hem ook nog een keertje overnemen, maar op dit moment staat een aantal andere blogs (bijna) klaar die ik maar voor laat gaan.

  Dat weetje van die schoenen is echt heel grappig om terug te lezen, maar wat vervelend als het je overkomt!

  • Ach ja, we moesten er eigenlijk ook wel weer erg om lachen samen, zeker omdat het vrij snel “opgelost” was. Ik heb ook nog zoveel ideeën maar deze vond ik te leuk dus die heb ik voor laten gaan.

 4. Hele leuke tag inderdaad! Heel bijzonder om zo meer van je te weten te komen, leuke feitjes 🙂 En het blijkt maar dat mensen zo verschillend kunnen zijn, wat het ook weer heel leuk maakt om alle blogs te lezen.

 5. Wat een leuk blog onderwerp om iemand beter te leren kennen! Ik droomde er vroeger ook van om stewardess te worden. Het leek zo’n idyllische baan. Jammer dat je door je lengte werd afgewezen maar ik kan mij goed voorstellen dat het niet erg praktisch is vooral in kleine vliegtuigen. Ik droom ook stiekem van een hutje op de hei, weg van alle hectiek maar dan als primair verblijf. Grappig verhaal van je wandelschoenen! Je bent wel vindingrijk geweest 🙂

 6. Leuk om te lezen Ivonne! Ik heb de tag ook bijna ingevuld (alleen nog puntjes op de i zetten) dus deze zal vrij snel verschijnen. Ik snoep ook heel graag…chocolade…echt heel erg! Ik ben ook heel angstig in de zee (staat inmiddels ook al in de tag) en dat kan erg lastig zijn.

 7. Jeetje wat erg: ik volg gewoon nu pas je blog… sorry!! Ik heb zoveel blogs dat er weleens eentje tussendoor glipt. Ga wat blogs teruglezen zo op zn tijd. Ik dacht, laat ik beginnen met deze! Leuk, nu ken ik je meteen een beetje 😀 Een heel leuke tag inderdaad die Jessica heeft bedacht, misschien ga ik m ook nog wel doen. Toen ik voor het eerst vloog was dat ook naar Londen! Zo makkelijk ook. Vond het doodeng trouwens, ben er nog steeds geen fan van. Wél van Londen 😉

  • Hoi, welkom 🙂 Er zijn inderdaad zo veel blogs om te lezen, ik ontdek nog elke week nieuwe die ik ook wel wil volgen. Ik ben geen fan van vliegen maar dat komt meer door de beperkte ruimte en mijn hele lange benen. Het liefst vloog ik altijd businessclass, maar ja dat geld kunnen we wel beter gebruiken dus “dan zie ik maar weer af”. Mijn vakantie begint echt altijd als ik geland ben en niet al op Schiphol.

 8. Erg leuk om te lezen en leuke foto van jou tussen de tulpen 🙂 Dat extreem zuinige herken ik wel een beetje. Ik kan heel slecht dingen weggooien, ook al is het eigenlijk al lang en breed aan vervanging toe. Dat je zo’n dierenvriend bent, wist ik natuurlijk al. Maar dat snoepen…dat is absoluut niet aan je te zien 🙂

  • Ga jij hem ook invullen Anita? Het is echt leuk om te doen en ik vind het geweldig leuk om op deze manier meer over anderen te leren. Naast snoepen sport ik ook wel heel veel hoor en pak in de buurt altijd de fiets, dat scheelt een hele hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *