De bijzondere muzikale reisherinneringen tag

Ik ben gek op muziek en ken persoonlijk niemand die niet van muziek houdt.  Muziek neemt je mee naar een andere plek en kan als geen ander instrument emoties oproepen Wat zijn er veel herinneringen aan dat éne nummer, van positieve gevoelens tot angst tot tranen in mijn ogen en een brok in de keel.  In de bijzondere muzikale reisherinneringen Tag vertel ik je over een aantal van mijn bijzondere reismomenten en de nummers die voor altijd verbonden zullen blijven aan deze herinneringen.

"Push it",  Salt and Pepa

We zitten op het dek van de grote zeilboot in de haven van Los Christianos (Tenerife), klaar voor een dagje op zee . De zon brandt op ons bolletje en de wind waait door onze haren en terwijl we uitvaren zet de kapitein "Push it" aan en  ontstaat er direct al een heerlijke positieve stemming. Helaas brengt het dagje whale watching ons absoluut niet wat wij hopen. De wind is veel te sterk en de zee te ruig. Als wij de haven nog maar nét uit zijn hangt de eerste persoon al over de reling. We stijgen meters hoog, de horizon verdwijnt continu en wordt weer zichtbaar als we met volle vaart naar beneden gevallen zijn. Binnen een kwartier zijn de emmers niet meer aan te slepen en moet ik er ook aan geloven. Na een half uur varen we een kleine inham in en uit de wind voelen we ons wonderbaarlijk goed, maar dat is direct over als we de beschutte baai weer uitvaren. Na een klein uur vraagt de kapitein of we verder willen gaan of terug gaan varen. Volmondig roepen we "terug!" en zo komt een eind aan deze bizarre trip die ze wat mij betreft écht af hadden moeten lassen. Vreemd genoeg staat "Push it" voor mij voor een eeuwigdurend goed gevoel en zit ik weer éven vol hoop en enthousiasme in dat zonnetje!

"Oye Como Va", Santana

Tijdens onze eerste reis door Australië bezochten we Melbourne en wat was het ontzettend jammer voor mij als tennisfan dat we niet op tijd waren voor één van de grootste tennisevenementen : "The Australian Open". Ik wilde toch graag wel even het mekka voor alle fans, de Rod Laver Arena, met eigen ogen aanschouwen en terwijl we daar rondliepen viel ons oog op een concert van Carlos Santana, dat die avond plaats zou vinden. "Dat lukt nooit" riep Frank toen ik voorstelde om kaartjes te kopen, maar er was nog plek. En zo stond ik die avond met tennisgympjes aan te swingen  op al die klassiekers, een grote grijs op het gezicht en zweetdruppeltjes op de rug. "Oye Como Va", ofwel "Hey, how is it going", nou prima hoor!

"Believe in Me", Lenny Kravitz

Daar zat ik in het vliegtuig op de weg terug na een perfecte groepsreis door Thailand. Mijn vriend, met wie ik al 18 jaar samenwoonde, zat naast me en ik was smoorverliefd op die ander, die ik tijdens deze reis leerde kennen. De afgelopen weken was het pijnlijk duidelijk geworden dat onze relatie al een tijdje niet goed meer was ondanks onze vriendschap en de pogingen er samen het beste van te maken. Uit mijn oortjes klonken die nacht de tonen van Lenny Kravitz en een mix van pijn, boosheid, verwarring en vreugde brachten stille tranen die over mijn wangen biggelden. Nog steeds brengt het horen van dit nummer mij even terug  in die donkere nacht terwijl het mes keer op keer in mijn hart steekt.

"Happy New Year", ABBA

Ik schreef al eerder over onze bijzondere oud en nieuw in Ho Chi Minh City. Nu was ik in mijn jeugd al ABBA fan, maar deze sfeervolle avond  tussen en met de locals heeft een extra dimensie aan dit nummer, dat ik eigenlijk nooit zo bijzonder vond, gegeven. Voor mij staat het symbool voor de warmte en het ultieme geluk van die bijzondere avond.

Song Theme van The A-Team

Ik ben meerdere malen in Thailand geweest en je mag me geloven als ik je vertel dat er door de Thai niet altijd veilig en vaak te snel wordt gereden.We stapten met een paar man in het zwarte busje dat ons vanuit het oosten van het land door de bergen naar de volgende bestemming zou brengen. Het busje leek precies op het exemplaar waar het A Team altijd in reed en had er aardig de vaart in zitten. Wij hadden de grootste lol en zongen uit volle borst het openingsnummer uit de serie terwijl we over kronkelige weggetjes slingerden en diverse haarspeldbochten passeerden met geregeld niet meer dan een vangrail tussen de weg en de diepe afgrond.  Naarmate de dag vorderde leek het erop of de duisternis in zou vallen voor we bij de jungle lodge aan zouden komen en het gaspedaal werd nog een beetje meer ingetrapt. Bij één van de bochten hoorden we ineens de banden piepen en moesten we in totale onmacht toezien hoe het busje begon te glijden en richtig de zijkant van de weg schoof.  De chauffeur kreeg het gevaarte niet meer onder controle maar gelukkig hadden we die dag een engeltje op onze schouders zitten. Het stuk waar we de weg afschoven had wél die extra ruimte en dus bleven we, weliswaar op het nippertje, nog net op de rand staan.  Eén van mijn reisgenoten schreeuwde in volle stress "NO TIP FOR YOU TODAY!" waarom we met z'n allen hebben gegierd van het lachen. Frank plaagt mij weleens door het songtheme te gaan zingen als we in een minibusje stappen maar daar gaan mijn haren inmiddels recht van overeind staan. Voor eeuwig verbonden met dat gevoel van wat als.....

I follow rivers, Lykke Li

Tijdens onze wandelingen in de buurt van Sapa kwamen we in de wat drukkere delen veel dames tegen die hun handelswaar aan de man brachten. Wij hadden er voor gekozen om zonder gids te wandelen en kregen daardoor continu dames achter ons aan die in ons goede potentiële klanten zagen. De zin: "I follow you, ok?" hebben we meer gehoord dan ons lief was. Als wij stopten dan stopten zij ook, als wij verder liepen dan deden zij dit ook en dat voelde oncomfortabel. Uiteindelijk kwamen we wat meer van het gebaande pad en daar troffen we de stilte die we zochten. Eenmaal thuis van deze prachtige reis was het lied "I follow rivers" net een grote hit en we moesten allebei spontaan terug denken aan het noorden van Vietnam, Sapa en ál die verkopers "I follow you, ok?"

 

Sapa4

Ik ben benieuwd wat de bijzondere muzikale reisherinneringen zijn van:

  • Simone van Simones Kitchen
  • Karlijn van Karlijns Travels
  • Edith van Travel Create Repeat
  • Carolien van Dream the World
  • Kimber van Reisgenie
  • Daphne van Live the life you love
  • Lotte van Scratching my map

Sta je niet in dit lijstje dan zou ik het natuurlijk hartstikke leuk vinden als je deze  tag over wilt nemen en wil je dan wel vragen om een link naar mijn blog toe te voegen.

Heb jij ook van die bijzondere muzikale reisherinneringen; zo'n nummer dat onlosmakelijk verbonden blijft met dat ene moment, die bijzondere ontmoeting of dat heerlijke gevoel?

Geplaatst in From the heart, Ivonne, tags.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *